Сальмонельоз та його профілактика
Високий рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників кишкових інфекцій.09:31 02.07.2024
Сальмонельоз та його профілактика
Високий рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників кишкових інфекцій.09:31 02.07.2024
Про Програму розвитку агропромислового комплексу Сумської області на період до 2027
З метою створення умов для збільшення обсягів виробництва якісної та безпечної сільськогосподарської продукції, реєстрації та розвитку фермерських (сімейних фермерських) господарств, сільськогосподарських кооперативів, популяризації виробництва і споживання місцевої сільськогосподарської продукції та продовольства Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації розроблено Програму розвитку агропромислового комплексу Сумської області на період до 2027 року (далі – Програма), яка затверджена рішенням Сумської обласної ради від 23.07.2021.12:37 26.06.2024
Як вберегти себе від кишкових інфекцій
З настанням теплого періоду року завжди спостерігається підйом захворюваності на гострі кишкові інфекції. Весна-літо найбільш сприятливий час для виникнення і розповсюдження кишкових інфекцій. Саме в цей час діють фактори, що сприяють зараженню: поява в раціоні свіжих овочів, фруктів, збільшення кількості мух, масове спілкування населення, виїзд на відпочинок за межі постійного місця проживання, купання у відкритих водоймах. Найчастіше, причиною захворювань можуть бути неякісні молочні продукти, ковбасні та м’ясні вироби, яйця, кулінарні вироби, овочі та фрукти. При цьому, найнебезпечнішими для вживання є ті, які придбані на стихійних ринках, проїжджих частинах вулиць, тобто реалізувались з порушеннями санітарних вимог та правил торгівлі.11:15 25.06.2024
Фахівці ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" розповіли про головні переваги онлайн-сервісів для споживачів
Фахівці ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" розповіли про головні переваги онлайн-сервісів для споживачів13:58 21.06.2024
Подача заявок на грантову програму для мікро- та малих бізнесів
12:34 13.06.2024
Як безпечно зберегти їжу, коли вимкнули світло
Через ракетні удари по енергосистемі України, повернулися відключення електроенергії! Не оминула ця ситуація і Сумщину. Літні відключення електроенергії набагато ускладнюють дотримання правил зберігання та споживання продуктів харчування, на відмінну від зимових відключень, коли їжу можна було винести хоча б на холодний балкон або вивісити за вікно. Умови та термін зберігання продуктів влітку – неабияк важливі. Як високі температури прискорюють розмноження мікроорганізмів, продукти швидко псуються і стають небезпечними для споживання. Це загрожує зростанням випадків інфекційних кишкових захворювань.12:28 13.06.2024
Пам'ятка населенню: як запобігти зараженню ботулізмом?
10:41 12.06.2024
Профілактика спалахів хвороб, пов’язаних з питною водою
За висновками Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я - це хвороби, в т. ч. інфекційні, що пов’язані з водою у відповідності до шляху передачі збудників.10:40 12.06.2024
Перший грант від компанії Kanyon
Тема: “Лідерство та Розвиток Комунікаційних Навичок”10:40 03.06.2024
09:26 31.05.2024