Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Новини

Дата: від до Скинути

Сальмонельоз та його профілактика

Сальмонельоз та його профілактика

Високий рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників кишкових інфекцій.

09:31 02.07.2024

Про Програму розвитку агропромислового комплексу Сумської області на період до 2027

Про Програму розвитку агропромислового комплексу Сумської області на період до 2027

З метою створення умов для збільшення обсягів виробництва якісної та безпечної сільськогосподарської продукції, реєстрації та розвитку фермерських (сімейних фермерських) господарств, сільськогосподарських кооперативів, популяризації виробництва і споживання місцевої сільськогосподарської продукції та продовольства Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації розроблено Програму розвитку агропромислового комплексу Сумської області на період до 2027 року (далі – Програма), яка затверджена рішенням Сумської обласної ради від 23.07.2021.

12:37 26.06.2024

Як вберегти себе від кишкових інфекцій

Як вберегти себе від кишкових інфекцій

     З настанням теплого періоду року завжди спостерігається підйом захворюваності на гострі кишкові інфекції. Весна-літо найбільш сприятливий час для виникнення і розповсюдження кишкових інфекцій. Саме в цей час діють фактори, що сприяють зараженню: поява в раціоні свіжих овочів, фруктів, збільшення кількості мух, масове спілкування населення, виїзд на відпочинок за межі постійного місця проживання, купання у відкритих водоймах. Найчастіше, причиною захворювань можуть бути неякісні молочні продукти, ковбасні та м’ясні вироби, яйця, кулінарні вироби, овочі та фрукти. При цьому, найнебезпечнішими для вживання є ті, які придбані на стихійних ринках, проїжджих частинах вулиць, тобто реалізувались з порушеннями санітарних вимог та правил торгівлі.

11:15 25.06.2024

Як безпечно зберегти їжу, коли вимкнули світло

Як безпечно зберегти їжу, коли вимкнули світло

       Через ракетні удари по енергосистемі України, повернулися відключення електроенергії! Не оминула ця ситуація і Сумщину. Літні відключення електроенергії набагато ускладнюють дотримання правил зберігання та споживання продуктів харчування, на відмінну від зимових відключень, коли їжу можна було винести хоча б на холодний балкон або вивісити за вікно. Умови та термін зберігання продуктів влітку – неабияк важливі. Як високі температури прискорюють розмноження мікроорганізмів, продукти швидко псуються і стають небезпечними для споживання. Це загрожує зростанням випадків інфекційних кишкових захворювань.

12:28 13.06.2024

Закликаю громади долучатись до політики «Зроблено в Україні» та купувати продукцію української переробної промисловості, - Юлія Свириденко

Закликаю громади долучатись до політики «Зроблено в Україні» та купувати продукцію української переробної промисловості, - Юлія Свириденко

У Києві за участі Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко презентували перший Каталог виробників української техніки для громад.  Каталог покликаний надати замовникам інформацію про українських виробників техніки для громад і сприяти збільшенню попиту на товари, вироблені в Україні. Він містить інформацію про 255 одиниць техніки, які виробляються на 32 підприємствах з 14 областей України. 

09:26 31.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора