A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Новини за 2018 рік

ЗМАГАННЯ ЗІ СТРІЛЬБИ ДО ДНЯ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

          До Дня Захисника України у смт.Миколаївка 12 жовтня на стрільбищі відбулися змагання з малокаліберної спортивної гвинтівки серед учнівської молоді. Організаторами турніру виступили відділ освіти Миколаївської селищної ради та селищний голова -Заслужений тренер України Ігнатьєв І.А.

          У турнірі взяли участь близько 55 учнів загальноосвітніх закладів.  За форматом змагань стрільба проводилася із положення лежачи по мішені з дистанції 50 метрів.

     

     Подібні випробування для молоді стануть традиційними в нашій громаді. А щоб більше зацікавити юнаків, змагання проводимо в різноманітних форматах, зокрема, з використанням різних видів зброї, головне підготувати юнаків до служби у Збройних Силах України, — підкреслив Миколаївський селищний голова Ігнатьєв І.А.

         За результатами змагань 1 місце посів учень Тучненського НВК Гревцов Данило, 2 місце в учня Бобрицької ЗОШ Карпова Дмитра, 3 місце виборов учень Ганнівсько-Тернівського НВК Цибульник Михайло. Переможець та призери були нагороджені грамотами та медалями, переможець також отримав нагороду від Заслуженого тренера України Ігнатьєва І.А.

 

Спартакіада школярів миколаївської селищної ради 2018-2019 навчального року. Футбол

11 жовтня на полях футбольного клуба «Вікторія» відбулися змагання з футболу спартакіади школярів Миколаївської селищної ради. Участь у змаганнях взяли 8 навчальних закладів селищної ради. Загалом ігри проходили в рівній та безкомпромісній боротьбі, де долю матчів вирішували лише післяматчеві пенальті. У матчі за третє місце команда Товстянського НВК та Бобрицької ЗОШ  у серії післяматчевих пенальті перемогли команду Ганнівсько-Тернівського НВК та Тучненсьго НВК. У фіналі команда Миколаївської спеціалізованої школи впевнено переграла своїх однолітків з Верхосульського НВК.

Переможець змагань-команда Миколаївської спеціалізованої школи отримала кубок, призери змагань були нагороджені грамотами.

Учасники та організатори змагань висловлюють подяку президенту футбольного клуба «Вікторія» Бондаренку С.М. за допомогу у проведенні змагань.

 

Стартувала спартакіада школярів Миколаївської селищної ради 2018-2019 навчального року.

Змагання з легкоатлетичного кросу

                  В рамках селищної спартакіади серед школярів ЗОШ І-ІІІ ст.  09 жовтня 2018 року на стадіоні с.Марківка  відбулися змагання з легкоатлетичного кросу.

 Участь у змаганнях взяли  юні атлети з 8 навчальних закладів громади. Загалом учасниками спортивного заходу стали понад 50 учнів. 

        Кросовий біг – найдоступніший вид легкої атлетики, який користується популярністю серед молоді та людей старшого віку, одне з найбільш поширених легкоатлетичних змагань. Біг проводився на відкритому повітрі, на території стадіону. Боротьба учасників за перемогу розгорнулася за активної підтримки вболівальників. Це зробило змагання цікавим та захоплюючим видовищем.

              У програмі змагань дівчата виступали в бігу на дистанції – 500  метрів, юнаки – 1000 метрів (молодша група) та на дистанції 1000 м-дівчата, 1500 метрів-хлопці (старша вікова група). За підсумками змагань в загальнокомандному заліку команди – призери розмістилися у такому порядку: 

І місце зайняла Миколаївська спеціалізована школа I-III ступенів,

ІІ місце – Товстянський НВК,

ІІІ місце – Верхосульський НВК.

                В особистих змаганнях переможцями стали: Горобець Вікторія (Верхосульський НВК), Дородько Анжела (Миколаївська спеціалізована школа), Мальований Олександр (Товстянський НВК), Свідерський Дмитро (Миколаївська спеціалізована школа),

2 місце посіли-Гергелаба Віоліна (Миколаївська спеціалізована школа), Руденко Тетяна (Марківська ЗОШ), Дудник Вадим (Верхосульськький НВК), Роденко Богдан (Миколаївська спеціалізована школа),

3 місце у Коваль Діани (Верхосульський НВК), Стефанишиної Вероніки (Тучненський НВК), Литвиненко Аліни (Миколаївська спеціалізована школа), аська Тараса (Товстянський НВК), Куліченка Олексія (Миколаївська спеціалізована школа).

         Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами та медалями відділу освіти.

 

БЛАГОДІЙНИЙ МАТЧ ЛЕГЕНД:

ВЕТЕРАНИ «СТАРТА» VS  ВЕТЕРАНИ «ВІКТОРІЇ»

               29 вересня напередодні Дня ветерана на чудовій спортивній арені ФК «Вікторія» відбувся благодійний матч між командами ветеранів «Старт» та «Вікторія».

Команда ветеранів 80-х років «Старт» - неодноразовий призер районних та обласних змагань, переможець кубку Сумської області 1984 року зібралася майже в повному переможному складі. На поле вийшли: воротар - Демченко Микола, польові гравці - Ігнатьєв Іван, Слабченко Володимир, Кравченко Василь, Бакляк Володимир, Середа Віктор, Бугрій Володимир, Лазаренко Олександр, Гребеник Іван, Лазорка Микола, Ханін Микола, Іваницький Василь, Матлаш Віталій, Стасюк Віктор, Коник Валерій, Середа Валерій, Павленко Микола, Гриценко Олександр, Копилов Олександр, Ханін Сергій, Заговора Микола. 

Команда ветеранів 90-х років «Вікторія» - неодноразовий призер та чемпіон району, переможець кубку району вийшла на поле у такому складі: воротар - Шкурат Олег, польові гравці - Наумко Валерій, Карпенко Олександр, Гончаренко Віталій, Петренко Володимир, Тищенко Олександр, Токаренко Андрій, Соболєв Іван, Посний Володимир, Петренко Вячеслав, Грама Володимир, Тітаренко Анатолій.

                 Ветеран спорту, Заслужений тренер України, Миколаївський селищний голова Іван Ігнатьєв відмітив вагомий внесок у розвиток місцевого футболу майстра спорту СРСР Миколи Масалітіна, з ім’ям якого пов’язані яскраві  та гучні перемоги футбольної команди «Старт». Іван Анатолійович побажав всім учасникам матчу спортивного довголіття, міцного здоров’я та подарував кожному ветерану пам’ятні магніти з зображенням футбольних команд.  Отримали футболісти також іменні футболки зразка форми команди «Старт» 80-х років.

               Незважаючи на погодні умови, а цього дня, мабуть, на щастя йшов дощ, глядачі побачили на полі справжніх майстрів шкіряного м’яча. Гравці демонстрували чудову техніку володіння м’ячем, показали командний та індивідуальний стиль,  проявили справжній спортивний дух.

Гра закінчилася з рахунком 4:3 на користь молодших за віком ветеранів 90-х років. Мабуть, так і мало бути, як за віком, а щодо гри -  то ветерани 80-х ні в чому не поступалися своїм суперникам.

             Ветеранів спорту вітали учасники художньої самодіяльності Миколаївського будинку культури (керівник Шаркова Г.М.) - запальним танцем та веселим співом додали настрою вболівальникам та учасникам спортивних подій.

             В перерві матчу та після, ветерани палко обговорювали спортивні події, пригадували футбольні баталії минулих років, адже деякі з них не бачились та не спілкувалися з моменту перемоги у кубку області 1984 року.

            Також були зібрані кошти на лікування ветерана футболу Миколи Заговори,  нехай це буде вдалим початком подальшого збору. Ми, футболісти та вболівальники, просимо всіх не байдужих людей відгукнутися на нашу благодійну акцію та перерахувати кошти для лікування нашого земляка-ветерана спорту Миколи Заговори на картку 4149497853440743 (Приватбанк, власник Заговора Микола).

              Всі учасники спортивних подій вдячні Миколаївському селищному голові І.Ігнатьєву за організацію такої чудової на високому професійному рівні зустрічі ветеранів спорту, приватному підприємцю К.Артебякіній  за допомогу в організації спортивного свята, директору ФК «Вікторія» Г.Ткаленку за допомогу у проведенні гри, президенту ФК «Вікторія» С.Бондаренку за надану можливість зіграти матч на найкращій спортивній арені області, а також вболівальникам та учасникам художньої самодіяльності за палку підтримку.

 

ОБЛАСНА СПАРТАКІАДА ПРОФСПІЛКОВИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ

 

                 

Сумська обласна  організація фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» 28 вересня в місті Суми провела XIII обласну спартакіаду серед профспілкових працівників закладів культури. Вдало виступила команда Миколаївської селищної ради посівши перше загальнокомандне місце.  Відзначилися наші спортсмени і в окремих дисциплінах , так ми були другими у комбінованій естафеті ,Журба Володимир посів друге місце у змаганнях з ударів м’яча, третє місце у змаганнях зі стрибків з місця серед жінок посіла Париченко Олена. Вітаємо команду профспілкових працівників закладів культури Миколаївської селищної ради з перемогою. 

      

 

Всеукраїнські змагання «Karavan Workout Fest»

    

             15 вересня команда Сумської області по воркауту взяла участь  у «Karavan Workout Fest»- щорічних змаганнях в рамках програми «Strit Culture» -розвиток вуличних культур.

            У номінації «батли 1х1» перше місце посів наш земляк чемпіон Сумської області-Віталій Павленко.

            Вітаємо з перемогою нашого спортсмена, побажаємо перемог та міцного здоровя чемпіону та його батькам- Олені Петрівні та Вячеславу Івановичу.

 

«КРАЩА СПОРТИВНА ГРОМАДА СУМЩИНИ 2018 РОКУ»

               

                15 вересня в м.Суми проводилося  культурно-спортивне свято «Краща спортивна громада Сумщини 2018 року». Участь у змаганнях приймала збірна команда нашої громади сформована з спортсменів смт.Миколаївка, с.Верхосулка, с.Марківка, с.Товста.

У загальнокомандному заліку ми посіли четверте місце, до призового не вистачило двох з половиною  залікових очок. Та без медалей наша команда не залишилася. У вправі з перетягування канату наша команда у складі: Бойка Юрія, Ільченка Юрія, Паська Валерія, Бобошка Володимира, Грінченка Миколи виборола 1 місце . Юрій Бойко посів 2 місце у змаганнях з гирьового спорту.

Спортивні змагання до Дня фізичної культури та спорту

Змагання школярів з настільного тенісу

      З метою залучення учнів до систематичних занять фізичною культурою і спортом, зміцнення їх здоров’я, популяризації спортивних ігор, запобігання шкідливих звичок серед учнівської молоді та з нагоди Дня фізичної культури та спорту 07 вересня 2018 року було проведено змагання школярів Миколаївської спеціалізованої школи I-III ступенгів з настільного тенісу . У змаганнях прийняли участь 14 спортсменів.

     Змагання допомогли учням продемонструвати свої здібності та майстерність. Переможцями змагань стали Рудь Руслан, Зіль Максим, Мамай Олександра, друге місце посіли Заговора Артур,Буток Руслан, Савостіна Катерина, третіми були Роденко Максим, Дибок Максим.

Кубок Миколаївської селищної ради з футболу 2018 року

   9 вересня  відбулись матчі розіграшу Кубка Миколаївської селищної ради з футболу сезону 2018 року, у яких були зафіксовані наступні результати:

Кубок 1/2 фіналу

"Юність" (Миколаївка) –"Дружба" (Марківка– 1:2 

"Олімпік" (Калинівка) – "Ураган" (Тучне) – 6:5 ( перемога в серії післяматчевих    

пенальті, основний час 2:2)

Матч за третє місце

"Юність" (Миколаївка) –"Ураган" (Тучне) – 4:2 

Фінал

         "Дружба"(Марківка) –"Олімпік" (Калинівка)–5:4 (перемога в серії післяматчевих       

       пенальті, основний час 0:0)     

    Вітаємо команду «Дружба» (Марківка) з перемогою в кубку.

НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС

              

        23 серпня відбулися змагання з настільного тенісу присвячені  Дню Незалежності України та Державному прапору, в якому прийняли участь юнаки 12-17 років.  У безкомпромісній та напруженій боротьбі перемогу здобули Зіль Максим та Лиманський Владислав, друге місце вибороли Роденко Максим та Зіль Ярослав, третіми були Куліченко Олексій та Новохатський Юрій.

       Переможці та призери були нагороджені грамотами та медалями, також переможці були відзначені призами, які надала приватний підприємець Павленко Тамара Олександрівна.

      До речі, змагання проходили в щойно відремонтованому приміщенні для занять настільним  тенісом Миколаївського  селищного клубу. Ремонт приміщення виконали працівники селищного клубу разом із завідуючою Сичовою Людмилою Анатоліївною. Тож тепер молодь має змогу щодня займатися улюбленим видом спорту та вдосконалювати свою майстерність.

ФУТБОЛ.ТОВАРИСЬКА ГРА

               19 серпня на День села Марківка відбулася товариська гра між командами аматорів с. Марківка та смт. Миколаївка. Перемогу здобули гості-команда з Миколаївки з рахунком 4:0. Голи у переможців забивали: А.Яценко, Д.Базіль, В.Борковський-2.

 

Обласні змагання «Краще спортивне село Сумщини-2018р.»

       

         18 серпня на ігрових майданчиках культурно-спортивного комплексу «Колос» Недригайлівської селищної ради смт.Недригайлів  відбулися фінальні змагання на «Краще спортивне село Сумщини 2018р.». Нашу громаду представляли спортсмени Товстянського старостату, які приймали участь у всіх семи видах програми: гирьовий спорт, міні-футбол,шашки, настільний теніс,протягування канату, дартс, армспорт. У загальному заліку команда с.Товста посіла шосте місце та здобула друге командне місце в змаганнях з армрестлінгу.  В особистих змаганнях з армрестлінгу перемогу здобув Наконечний Віталій в категорії +90 кг, у категорії до 90 кг Надточій Євген посів третє місце. У змаганнях з дартсу третє місце посів Демченко Микола.

                  Вітаємо переможців та призерів змагань та побажаємо успіхів у наступних змаганнях.

20.08.2018

Віталій Павленко-чемпіон області зі Street Workout 2018

                 13 атлетів Сумської області прийняли участь у щорічному Чемпіонаті Сумської області зі Street Workout 4 серпня 2018 року, що проходив у м.Суми.  В рамках програми заходу глядачі спостерігали за індивідуальними виступами атлетів у «силовому фристайлі», встановленням рекордів, змаганнями у двоєборстві «Endurance» та й самі мали змогу взяти участь у спортивних конкурсах.

               Вдало виступив на змаганнях наш земляк-Віталій Павленко. Атлет з Миколаївки встановив новий рекорд Сумської області у віджиманні на брусах з додатковою вагою 48 кг., здійснивши 20 повторень(минулий рекорд становив 19). Наш спортсмен отримав першість у дисциплінах FreeStyle та Endurance та буде представляти Сумську область на Чемпіонаті України зі Street Workout 2018.

               Побажаємо спортсмену успіхів на Чемпіонаті України та здоров’я Віталію і його батькам- Вячеславу Івановичу та Олені Петрівні.

            Запрошуємо всіх бажаючих до активних занять на спортивну площадку зі Street Workout(вул.Шкільна,6) нехай вас надихають перемоги нашого земляка.

           Street Workout — це сучасний вид масових фізкультурних занять на свіжому повітрі, а також потужне всесвітнє спортивне, і суспільне спрямування. Включає в себе виконання різних вправ на вуличних спортмайданчиках, а саме на турніках, брусах, шведських стінках, горизонтальних сходах та інших конструкціях, або взагалі без їх використання.

 

ФУТБОЛ. МАЄМО ПЕРШОГО ЧЕМПІОНА МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОТГ

             Завершився молодіжний чемпіонат з футболу Миколаївської селищної ради сезону 2018 року.  До останнього туру на перемогу претендували всі без винятку команди.  Символічно, що переможця визначали в один день з фіналом Чемпіонату світу 2018 року. Тож за результатами останнього туру: «Юність»-«Дружба»-6:0, «Ураган»-«Олімпік»-5:1-першим чемпіоном  Миколаїської ОТГ стала команда «Юність» смт.Миколаївка, друге місце у команди «Ураган» с.Тучне, третє в «Олімпіка» з с.Калинівка.

               Вітаємо переможця та призерів змагань, та чекаємо на нові футбольні баталії нашої громади, попереду розіграш кубку сезону 2018 року.

Підсумкова турнірна таблиця молодіжного чемпіонату Миколаївської селищної ради (Миколаївської ОТГ) з футболу   сезону 2018 року

Місце

Команда

І

В

Н

П

Р-М

О

1

«Юність» смт. Миколаївка

6

3

1

2

24-15

10

2

«Ураган» с.Тучне

6

3

 

3

16-25

9

3

«Олімпік» с.Калинівка

6

2

2

2

21-15

8

4

«Дружба» с.Марківка *

6

2

1

3

14-20

6

                                                                                    * з команди «Дружба» знято 1 очко, згідно положення

 

РАЙОННІ СІЛЬСЬКІ СПОРТИВНІ ІГРИ

                  З 12 по 13 липня  2018 року у с.Куянівка пройшли фінальні змагання районних  сільських спортивних  ігор 2018 року. Участь у змаганнях взяли 14 команд Білопільського району, серед них і команда Миколаївської ОТГ сформована зі спортсменів Миколаївки, Марківки, Товсти, Верхосулки

             Два дні на спортивних майданчиках  кипіла напружена боротьба між командами з різних видів спорту: волейболу, паркового волейболу,  армреслінгу, настільного тенісу, гирьового спорту  та ін. Ці ігри нікого не залишили байдужими. Вболівальники активно підтримували своїх земляків, друзів, колег. Особливо видовищним було перетягування канатів, де просто кипіла боротьба за перше місце. Адреналін був не лише в крові, а й відчувався в повітрі. Наші спортсмени тріумфували у змаганні з  волейболу- команда з Миколаївки посіла друге місце, з настільного тенісу друге місце посів Демченко Микола, з гирьового спорту перше місце посів Бойко Юрій, з армреслінгу друге місце посів Надточій Євген, третє у Бойка Юрія, команда у складі- Бойка Юрія, Ільченка Юрія, Паська Валерія, Паська Богдана, Бобошка Володимира посіла перше місце в змаганнях з перетягування канату, команда у складі Сороки Юрія та Котенко Ольги посіла третє місце в змаганнях з паркового волейболу, а в загальнокомандному заліку наша команда посіла перше  місце. З чим ми їх і вітаємо!

                          

РАЙОННИЙ МОЛОДІЖНИЙ СПОРТИВНО-ТУИСТИЧНРИЙ ЗЛІТ

               12-13 липня 2018 року на території  Куянівської сільської ради проходив районний молодіжний спортивно-туристичний зліт під гаслом «Ми-патріоти України!». Команда нашої селищної ради (Миколаївської ОТГ) «Переможці» була сформована зі спортсменів смт.Миколаївка, с.Товста, с.Марківка.  Команда приймала участь у всіх  туристичних змаганнях, естафетах, конкурсах, конкурсно-розважальних програмах де посідала призові місця, так маємо переможців у конкурсі «Рибалки»- Дудкін Констянтин за дві години спіймав найбільшу кількість риби, наша чарівна модель  Харченко Яна посіла перше місце у конкурсі дизайнерів-модельєрів, чудовий костюм із підручних матеріалів виготовили  працівники Миколаївського БК (керівник Шаркова Г.М.).

                   У підсумку за підрахунками суддівських балів команда Миколаївської селищної ради посіла друге місце з вісімнадцяти команд  та була нагороджена грамотою і спальним мішком, який буде нам в пригоді під час туристичних походів.

 

ВІДКРИТИЙ ЧЕМПІОНАТ ОБЛАСТІ З ЛІТНЬОГО БІАТЛОНУ

            6-8 липня в урочищі Токарі м.Суми відбувся відкритий чемпіонат Сумської області з літнього біатлону серед юніорів та юніорок. Наш земляк, вихованець Заслуженого тренера України Ігнатьєвої Олени Петрівни Твірітін Руслан посів 3 місце у cпринті (крос).

            Бажаємо спортсмену та його наставнику здоров’я, успіху та майбутніх перемог!

 

ФУТБОЛ. 5 ТУР.

НЕСПОДІВАНКИ МОЛОДІЖНОГО ЧЕМПІОНАТУ

МИКОЛАЇВСЬКОЇ  СЕЛИЩНОЇ РАДИ 2018 РОКУ

           Несподівано завершився 5 тур чемпіонату, що відбувся 08 липня. Лідери чемпіонату «Дружба» та «Юність»  поступилися своїм суперникам та втратили лідируючі позиції.  «Юність» ( Миколаївка) на виїзді поступилася команді «Ураган» (Тучне) з рахунком 2:3 , а лідер чемпіонату команда «Дружба» (Марківка) не з’явилася на гру з командою «Олімпік» (Калинівка) за що їй зараховано технічну поразку з рахунком 0:3 та позбавлено 1 очка. Перед заключним  туром лідирує команда « Олімпік» - 8 очок, команда «Юність» має в своєму активі 7 очок, команди «Ураган» та «Дружба» мають відповідно по 6 очок.     

              Заключний 6 тур відбудеться 15 липня команда «Юність» приймає «Дружбу», а команда «Ураган» приймає «Олімпік». Тож на нас чекає цікава розв’язка - всі чотири команди мають шанс на чемпіонство. Прийди і підтримай свою команду.

 

ФУТБОЛ. МОЛОДІЖНИЙ ЧЕМПІОНАТ

МИКОЛАЇВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 2018 РОКУ

              01 липня 2018 року розпочалося друге коло чемпіонату. «Юність» (Миколаївка) та «Олімпік» (Калинівка) зіграли у нічию – 3:3, а лідер чемпіонату команда «Дружба»  (Марківка) несподівано поступилася аутсайдеру команді «Ураган» (Тучне) з рахунком 0:5.        

              У черговому турі  08 липня команда «Дружба» приймає «Олімпік», а «Ураган» приймає команду «Юність». Початок матчів о 16.00 годині. Чекаємо на вболівальників.

               

  ФУТБОЛ.ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ СЕРЕД АМАТОРІВ. «ВІКТОРІЯ»-ЧЕМПІОН

            Гол Володимира Романенка на першій хвилині фінального матчу з «Таврією – Скіф» (Роздол) став вирішальним та приніс «Вікторії» золоті медалі Чемпіонату України серед аматорів 2018 року.

           Вітаємо ФК «Вікторія» зі значною перемогою та побажаємо чергових успіхів.

ФУТБОЛ.

IІІ  ТУР МОЛОДІЖНОГО ЧЕМПІОНАТУ

МИКОЛАЇВСЬКОЇ  СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Результати третього туру:

«Олімпік» с.Калинівка – «Юність» смт.Миколаївка –2:3,

«Дружба» с.Марківка – «Ураган» с.Тучне – 5:1.

Завершилося перше коло чемпіонату, турнірна таблиця має такий вигляд:

«Дружба» с. Марківка – 7 очок,

«Юність» смт.Миколаївка – 6 очок,

«Олімпік» с.Калинівка – 4 очки,

«Ураган» с.Тучне – 0 очок.

              Друге коло розпочинається 01 липня 2018 року, «Юність» приймає «Олімпік» а «Ураган» приймає команду «Дружба».

              Початок матчів о 16.00 годині, тож чекаємо на вболівальників.

 

ВІДЗНАЧИЛИ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДЕНЬ

         З метою пропаганди здорового способу життя, відзначення Всеукраїнського Олімпійського дня та поширення олімпійського руху у Миколаївці 16 червня 2018 року в центрі селища відбувся легкоатлетичний забіг за п’ятьма віковими категоріями. У змаганнях взяли участь вихованці ДЮСШ, учні Миколаївської спеціалізованої школи, студентська молодь, ветерани спорту та найголовніші учасники змагань – малеча 5-7 років.

        Переможцями у своїх вікових категоріях стали: Горбуленко Давид, Босенко Анастасія, Карман Тимофій, Акименко Поліна, Басала Олег, Савостіна Катерина, Твірітін Руслан, Дородько Анжела, Білоконь Олена, Мінченко Наталія, Демченко Микола.

        Всі переможці та призери були нагороджені медалями, грамотами. Легкоатлетичний пробіг для учасників став невеличким олімпійським святом і подарував багато позитивних емоцій.

ОБЛАСНІ ВІДКРИТІ ЗМАГАННЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ

З РАКЕТОМОДЕЛЬНОГО СПОРТУ

            Ракетомодельний спорт – це спортивно-технічний вид спорту, в якому учасники змагаються в конструюванні, виготовленні, організації запуску моделей ракет, ракетомодельний спорт – це технологічний спорт, який включає сім класів ракет. Ракети оцінюють за різними параметрами: за висотою польоту, за тривалістю польоту.

           З 07 по 09 червня 2018 року у місті Шостка відбулися обласні відкриті змагання учнівської молоді з ракетомодельного спорту. Найцікавіший і найбільш видовищний клас ракет – це S-7. Уявіть, що спортсмен протягом року чи навіть півтора створює напівкопію справжньої ракети в масштабі 1:10 у повній відповідності з технічною документацією, відтворює всі деталі і виставляє на оцінку журі.

            Миколаївську селищну раду на цих змаганнях представляла команда Тучненського НВК у складі: Стефанишиної Вероніки, Лукаша Антона, Лисака Романа  та Нагорного Тимофія (керівник команди Гринченко Ф.І.).  В командній першості  в категорії «S4A» наша команда посіла третє місце.

           Побажаємо в подальшому нашим спортсменам влучних польотів ракет лише в мирних цілях.

ФУТБОЛ.

IІ  ТУР МОЛОДІЖНОГО ЧЕМПІОНАТУ

МИКОЛАЇВСЬКОЇ  СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Результати другого туру:

«Олімпік» с.Калинівка – «Дружба» с.Марківка – 3:3,

«Юність» смт.Миколаївка – «Ураган» с.Тучне – 8:1.

Наступний тур відбудеться 17 червня команда «Дружба» приймає «Ураган», а «Олімпік» приймає команду «Юність». Початок матчів о 16.00 годині, тож чекаємо на вболівальників.

 

ФУТБОЛ.

I  ТУР МОЛОДІЖНОГО ЧЕМПІОНАТУ

МИКОЛАЇВСЬКОЇ  СЕЛИЩНОЇ РАДИ

              3 червня стартував перший чемпіонат молодіжних команд Миколаївської  селищної ради 2018 року. Особливість його в тому, що це перший самостійний чемпіонат об’єднаної територіальної громади і приймають в ньому участь чотири команди, віком гравців  до 21 року.

              Результати першого туру: «Олімпік» с.Калинівка – «Ураган» с.Тучне – 9:1

                                                     та «Дружба» с.Марківка – «Юність» смт.Миколаївка – 6:2.

              Наступний тур відбудеться 10 червня команда «Дружба» приймає «Олімпік», а Миколаївці приймають команду  с.Тучного.

              Початок матчів о 16.00 годині, тож чекаємо на вболівальників.

Владислав Остапенко - чемпіон Європи серед кадетів!

         Золоту медаль у категорії 55 кг завоював минулорічний бронзовий призер чемпіонату світу серед кадетів наш земляк з Верхосулки Владислав Остапенко! Вітаємо чемпіона!

Тепер Владислав готуватиметься до Юнацьких Олімпійських Ігор в Аргентині.

Вітаємо  також спортсмена, тренера та батька чемпіона – Ігоря Остапенка (першого наставника)!

Проведення змагань з легкоатлетичного кросу на призи

 майстра спорту  М.І Масалітіна 26 травня 2018 року

 

               26 травня на базі ТОВ агрофірма «Вікторія» відбулися змагання з легкоатлетичного кросу на приз майстра спорту СРСР Масалітіна Миколи Івановича.  В змаганнях прийняли участь близько вісімдесяти  кращих юних спортсменів  з Миколаївки, Вирів,Сум.   Миколаївський селищний голова Ігнатьєв  Іван Анатолійович відмітив, що започатковані Масалітіним М.І. спортивні традиції   були  і завжди будуть втілюватися в життя, ім’я цієї  без перебільшення «великої людини»  завжди будуть пам’ятати не одне покоління спортсменів.  Загалом діти показали пристойні результати.

              Переможцями у своїх вікових категоріях стали :

серед  дівчат 2007 року народження  та молодших на дистанції 500 метрів:

1.Євтушенко Вероніка  2.Лупіна Анна  3.Трущак Варвара

серед юнаків 2007 року народження та молодших на дистанції 500 метрів:

1.Рябков Сергій 2.Роденко Максим 3.Кібенко Максим

серед  дівчат 2005-2006 років народження на дистанції 500 метрів:

1.Мигович Катерина  2.Дедушева Катерина  3.Савостіна Катерина

серед юнаків 2005-2006 років народження на дистанції 500 метрів:

1.Яценко Артем 2.Біланенко Олександр 3.Брошак Богдан

серед дівчат 2003-2004 років народження на дистанції 1000 метрів:

1.Дедушева Ганна  2.Савченко Анастасія  3.Ясногор Руслана

серед юнаків 2003-2004 років народження на дистанції 1000 метрів:

1.Левченко Едуард  2.Свідерський Дмитро  3.Суровцев Владислав

             Переможці та призери були нагороджені цінними подарунками, які надала  ТОВ агрофірма «Вікторія», грамотами та іменними медалями.  Команди-переможці отримали командні кубки. Також були відмічені наймолодші учасники змагань.

ФУТБОЛ. ТОВАРИСЬКА ЗУСТРІЧ

                 26 травня на День села Калинівки відбулася товариська гра між молодіжними командами с.Калинівки та смт.Миколаївки.  Гра була цікавою та видовищною, протягом всього матчу миколаївці були по переду, але в другому таймі господарям вдалося зрівняти рахунок та вийти вперед. На останніх хвилинах команда з Миколаївки зрівняла рахунок, тож цілком закономірний кінцевий рахунок 3:3.

СПАРТАКІАДА ДЕПУТАТІВ

              17-18 травня у місті Суми проходила Всеукраїнська спартакіада серед  депутатів Сумської області.  Участь у змаганнях приймала команда депутатів Миколаївської селищної ради. Наші спортсмени приймали участь у всіх видах змагань – у настільному тенісі, шашках, шахах, грали в футбол та волейбол. Цього разу ми залишилися без призових місць, але маємо деякі успіхи- у змаганнях з шашок Гончаренко Т.І.  посіла шосте місце, у змаганнях з шахів Курбанова Т.М. посіла восьме місце. 

               Загалом  наша команда посіла чотирнадцяте місце з дев’ятнадцяти учасників.

ТУРИСТИЧНИЙ ЗЛІТ-ЦЕ ЗАВЖДИ КРУТО!

            Участь в окружному  туристичному зльоті – це добра традиція для загальноосвітніх навчальних закладів Миколаївської селищної ради та Луциківської ЗОШ зокрема. 
             Як завжди, галявина на крутому схилі мальовничого краю Луциківки в травні місяці кожного року збирає фанатів туризму. Останні роки організатори проводять тренувальні збори, до яких долучають усіх романтиків та любителів екстриму.
            Завзяті школярі освоїли нелегкі перепони, з якими справляються справжні туристи: спортивний спуск і підйом під час орієнтування, навчилися швидко долати навісну переправу, освоїли ази туристичної кухні, навчилися розбивати табір та розпалювати вогнище за різних погодних умов. Проте найбільше цінують всі туристи спілкування та дружбу, коли пісні під гітару об’єднують цілі покоління. Туристичний зліт – це дружба, це навчання і досвід, це вміння долати труднощі.

            Близько 100 учасників туристичного зльоту, а це вісім команд всіх загальноосвітніх навчальних закладів  Миколаївської селищної ради приймали участь 16.05.2018 р. у заході, вели боротьбу за головний приз - красень кубок.

            За результатами командних змагань перше місце посіла команда Ганнівсько-Тернівського НВК, друге - Миколаївської спеціалізованої школи  I-III ступенів, третє -Марківської ЗОШ. В особистих змаганнях у спортивному орієнтуванні перше місце серед хлопців  посів Лакатош Артур (Миколаївська СЗОШ), друге - Авраменко Михайло (Ганнівсько-Тернівський НВК), третє - Цибульняк Михайло (Ганнівсько-Тернівський НВК), серед дівчат перше місце завоювала Кузьменко Ангеліна (Марківська ЗОШ), друге - Тронько Вікторія (Марківська ЗОШ), третє - Лазебна Владислава (Миколаївська СЗОШ). В змаганнях з подолання навісної переправи серед юнаків перше місце посів Зайцев Владислав (Луциківська ЗОШ), друге - Галета Ігор (Верхосульський НВК), третє - Карпов Дмитро (Бобрицька ЗОШ), серед дівчат кращою була Соловйова Олена (Миколаївська СЗОШ), друге місце у Нестеренко Дарини (Луциківська ЗОШ), третє у Котенко Ольги (Марківська ЗОШ).

              Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, грамотами та медалями. Команди-учасниці були відзначені цінними подарунками.

              Учасники туристичного зльоту висловлюють вдячність Ігнатьєву Івану Анатолійовичу, Миколаївському  селищному голові, за підтримку та організацію заходу, директору Луциківської ЗОШ Денисенко Олені Миколаївні за теплий прийом учасників змагань, завідуючій відділом Сумського обласного центру позашкільної освіти Висоцькій Людмилі Василівні за допомогу у проведенні та оцінюванні змагань на високому професійному рівні.

              Ми цінуємо вашу високу громадянську позицію до формування здорового способу життя у дітей та учнівської молоді.

Змагання з легкоатлетичного

чотириборства серед школярів

            

       З метою пропаганди здорового  способу життя, розвитку масового легкоатлетичного спорту в громаді, залучення підростаючого покоління до регулярних занять спортом, 11травня 2018 року на стадіоні Марківської ЗОШ  відбулися змагання з легкоатлетичного чотириборства серед збірних команд учнів закладів освіти в залік Спартакіади школярів Миколаївської селищної ради. В заході взяли участь 54 учні з 8 закладів освіти . Команди змагалися в чотирьох видах програми: метання м’яча, стрибки в довжину, біг 60 м та крос 800 м, 500м (юнаки та дівчата).

            Перше загальнокомандне місце виборола Миколаївська спеціалізована школа I-III ступенів (тренер Наумко Я.В.), друге місце посіла команда Верхосульського НВК (тренер Журба В.В.), третє місце здобула збірна команда Товстянського НВК (тренер Шпетний В.Ю.).

            В особистому заліку серед хлопців перше місце посів Мальований Олександр (Товстянський НВК), друге місце у Паська Тараса  (Товстянський НВК) і третє місце здобув Зіль Ярослав (Миколаївська спеціалізована школа I-III ст.), серед дівчат перше місце виборола Руденко Тетяна (Марківська ЗОШ), друге місце у Гергелаби Віоліни (Миколаївська спеціалізована школа I-III ст.), третє у Горобець Вікторії (Верхосульський НВК).

            Переможців і призерів змагань з легкоатлетичного чотириборства було нагороджено грамотами та медалями.

МІНІ-ФУТБОЛ.КУБОК «ПЕРЕМОГИ»

              8  травня на спортивному майданчику зі штучним покриттям Миколаївської спеціалізованої школи I-III ступенів футбольні команди «Юність» смт.Миколаївка, «Олімпік» с.Калинівка, «Чайка» смт. Улянівка та «Дружба» с.Марківка виборювали кубок «Перемоги», з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

              У півфінальних зустрічах «Чайка» без проблем розібралася з командою «Олімпік», а в іншій зустрічі Миколаївська  «Юність» здолала своїх однолітків  з команди «Дружба» Марківка лише в серії післяматчевих пенальті, основний час гри 4:4, притому , що протягом зустрічі миколаївці поступалися 0:4.

              В матчі за третє місце Марківська «Дружба» переграла команду «Олімпік» з Калинівки  з рахунком 7:4.

             Фінальна зустріч виявилася доволі цікавою, зустрічалися дві рівні команди, які протягом турніру демонстрували відмінну гру у нападі та тримали надійну оборону.

             Матч тримав в напрузі вболівальників до останньої хвилини гри, на гол  «Юності» «Чайка» відразу  відповідала влучним ударом, та в кінці зустрічі футболісти Миколаївки дотиснули своїх суперників, кінцевий результат матчу 5:3 на користь «Юності».

             Переможці отримали кубок та грамоти, призери змагань були нагороджені грамотами.

ФУТБОЛ. ПЕРЕМОГА В КУБКУ ФК «ВІКТОРІЯ»

           6 травня відбувся традиційний щорічний кубок з футболу ФК”Вікторія” участь в якому приймали команди Миколаївської спеціалізованої школи I-III ступенів , збірна Марківської та Луциківської ЗОШ, Улянівської ЗОШ та Тернівської ЗОШ (Недригайлівського району).

          На першому етапі команда з Тернів та Миколаївки відповідно перемогли команди Улянівки та збірну команду Марківки та Луциківки.

          У матчі за третє місце збірна команда Марківки та Луциківки поступилася команді із  Улянівки.

          Фінал виявився повторенням минулорічного розіграшу в якому команда господарів з  Миколаївки зустрілася з однолітками із Тернів.

          Гра проходила цікаво обидві команди мали шанс вирвати перемогу в основний час, але матч завершився з рахунком 0:0, тож переможця визначила серія післяматчевих пенальті.

         В серії пенальті добре себе проявила команда господарів з Миколаївки, спочатку наш воротар Олексій Куліченко відбив удар суперника, а хлопці всі свої спроби використали стовідсотково, не залишивши жодних шансів команді з Тернів. Тож перемогу у фіналі та кубок ФК”Вікторія” 2018 року здобула команда  Миколаївської спеціалізованої школи I-III ступенів, взявши реванш у суперника за минулорічну поразку у фіналі (теж в серії післяматчевих пенальті).

         Кубок переможцям вручив президент футбольного клубу ”Вікторія” Бондаренко Сергій Миколайович. Призами були також відзначені кращі гравці в своїх амплуа всіх без винятку команд. Президент Федерації футболу Сумщини Прохорович Андрій Вікторович подарував командам-учасницям футбольні м’ячі. До речі один із футбольних м’ячів переможці змагань команда Миколаївки подарувала хлопчику із обмеженими можливостями, що був палки прихильником та вболівав за місцеву команду.

         По закінченню спортивних баталій всі учасники в дружній атмосфері поспілкувалися та скуштували кашу зварену безпосередньо на місці проведення змагань.

         Дякуємо організаторам змагань ФК”Вікторія” за свято подароване дітям.

 

ЗАКРИТТЯ СПОРТИВНОГО СЕЗОНУ

5 травня в Миколаївській спеціалізованій школі I-IIIступенів традиційно із закінченням навчального року провели спортивне свято«Закриття спортивного сезону».

       Право пронести олімпійський вогонь було надано переможцю олімпіад та спортсмену Максименку Богдану.

На майданчику панувала справжня спортивна атмосфера, діти змагалися у різноманітних  естафетах, перетягуванні линви, веденні та жонглюванні м’яча та інших спортивних вправах.

Як і на багатьох спортивних змаганнях не обійшлося без нових рекордів, так учень 6  класу Посний Богдан вибив футбольного м’яча 205 разів, що є абсолютно новим рекордом школи.

          Переможці змагань були нагороджені грамотами, також грамоти отримали кращі спортсмени школи,які мали найвищі спортивні показники протягом навчального року.

          Грамотою та призом селищного голови був відзначений випускний 11-Б клас (класний керівник Волкова Ольга Вікторівна), який приймав активну  участь у всіх спортивних змаганнях Миколаївської селищної ради.

            Свято завершилось, але головні гасла олімпійського руху- «Швидше, вище, сильніше» будуть закликати всіх дітей до вдосконалення та гармонії відповідно духу олімпіади, надихати на нові спортивні перемоги.

КУБОК З МІНІ-ФУТБОЛУ ДО ДНЯ ФУТБОЛУ УКРАЇНИ

            28 квітня у Миколаївці відбулися змагання з міні-футболу з нагоди Дня футболу України.

     Участь у змаганнях взяли чотири команди: «Олімпік» с. Калинівка, «Дружба»  с.Марківка, «Старт» та «Юність» смт.Миколаївка.

           Змагання проводилися з метою популяризації та подальшого розвитку футболу у громаді,  пропаганди здорового способу життя, організації змістовного дозвілля та залучення молоді до занять фізичною культурою і спортом.

           У грі за третє місце команда «Дружба»  з Марківки вирвала перемогу з рахунком 6:5 у Мииколаївської «Юності».

          Напруженим і цікавим виявився фінал, у якому зустрічалися «Старт» з Миколаївки та Калинівський «Олімпік». До останніх хвилин точилася рівна захоплююча спортивна боротьба, та все ж команді «Старт» вдалося отримати перемогу з рахунком 3:2.

        Команда- переможець отримала кубок, гравцям команд- призерів були вручені грамоти. Кращим воротарем визнано гравця Миколаївського «Старту» Лісовенка Дмитра, кращим нападником Сєврюкова Ярослава також гравця «Старту», кращий гравець змагань - Зіль Ярослав з Калинівського «Олімпіка». Кращі гравці отримали призи від організаторів змагань.

 

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ВОЛЕЙБОЛУ СЕРЕД  ДІВЧАТ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ.  ЗА КРОК  ДО ФІНАЛУ

       27 квітня 2018 р. у спортивному залі обласної ДЮСШ м.Суми відбулися змагання з волейболу II етапу чемпіонату України з волейболу серед дівчат загальноосвітніх навчальних закладів (Шкільна волейбольна ліга України ) в яких взяли участь 8 команд. Вперше на змаганнях такого рівня нашу громаду представляла команда Марківської ЗОШ-переможець I етапу. Усі учасники згідно жеребкування були розподілені на дві підгрупи. Ігри були вкрай напруженими. Дівчата запекло змагалися за перемогу. Всі команди були сильні та завзяті.

      Подолавши перший етап у вирішальній грі за вихід до фіналу  II етапу наша команда поступилася досвідченим волейболісткам з Токарів за рівної гри. Дуже приємно що на цих змаганнях наші дівчата не були статистами і набули вкрай потрібного досвіду виступу на змаганнях обласного рівня.

        Бажаємо нових спортивних звершень нашій команді та їхньому наставнику  Сороці О.Ю.!

        

 

 ЗМАГАННЯ З МІНІ-ФУТБОЛУ СЕРЕД  ДІВЧАТ

У ЗАЛІК СПАРТАКІАДИ ШКОЛЯРІВ

 

           26 квітня 2018  року на спортивному майданчику Миколаївської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. відбулися змагання з міні-футболу серед дівчат у залік Спартакіади школярів Миколаївської селищної ради.

           Шість команд загольноосвітніх навчальних закладів охоче взяли участь у змаганнях з міні-футболу, адже це була чудова можливість проявити себе, завоювати звання переможця і відстояти честь своєї школи. Всі команди запам’яталися цікавою напруженою боротьбою у кожному зіграному поєдинку.

           В напруженому фінальному матчі команди Миколаївської спеціалізованої школи  І-ІІІ ст. та Тучненськог НВК показали відмінну майстерність, фізичну готовність та волю до перемоги. Обидві команди були гідними одна одної , основний час завершився з рахунком 0:0 тож переможець визначився у серії післяматчевих пенальті. Краще  їх пробили дівчата з команди  смт.Миколаївки  виборовши перше місце,  їхні ж суперники відповідно стали другими. Третє місце посіла команда Марківської ЗОШ.

           Переможці отримали кубок та грамоти призери змагань отримали грамоти від організаторів заходу.

 

ПЕРШІСТЬ З НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ 2018 РОКУ

        14-17 квітня на базі Миколаївської спеціалізованої школи I-III ступенів відбулася першість з настільного тенісу Миколаївської селищної ради 2018 року серед спортсменів 2000 року народження та молодших.

       Спортивні баталії були видовищними й емоційними та принесли неабияке задоволення не лише учасникам турніру, але й вболівальникам.

       Спортсмени серйозно налаштувалися та добре підготувилися. Попри те, що між учасниками точилася справжня боротьба, за межами тенісних столів панувала дружня атмосфера.

       В результаті змагань Зіль Ярослав посів 1 місце, Зіль Максим відвоював 2 місце, Новохатський Юрій відповідно посів 3 місце .

       Переможець та призери були нагороджені грамотами та медалями, переможець отримав також головний приз-кубок.

       Спортсмени висловлюють велику подяку дирекції Миколаївської спеціалізованої школи I-III ступенів за допомогу в організації змагань.

 

ФУТБОЛЬНИЙ  МАТЧ  СОЛІДАРНОСТІ

          13 квітня відбувся матч солідарності до дня четвертої річниці з початку проведення Антитерористичної операції на Донбасі між командою учасників АТО та працівниками Миколаївської селищної ради.

          Перший тайм пройшов за переваги команди працівників Миколаївської селищної ради і завершився з рахунком 1:0 на їхню користь.

        На перших хвилинах другого тайму учасники АТО отримали перевагу над суперниками, забивши поспіль два голи. Команда працівників Миколаївської селищної ради намагалася зрівняти рахунок, але третій гол від команди АТО не залишив шансів противнику.

        В кінці команді працівників вдалося забити другий гол, на більше не вистачило часу, у підсумку -3:2 на користь команди учасників АТО. У команди переможців три м’ячі забив Скорик Сергій, у переможених двічі відзначився Токаренко Андрій.

        Матч був насичений гострими моментами, гравці обох команд показали себе на найкращому рівні і потішили вболівальників. Команді переможців - нашим сучасним героям побажаємо перемог не тільки на футбольних полях, а й в усіх справах заради миру на рідній землі.

                                   

7 КВІТНЯ- ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВЯ

Молодь обирає здоров’я.  А що обираєш ти?

Фізкультура !  Всім потрібна
І дорослим і малим
Треба спортом нам займатись
Щоб здоровими рости
Гімнастичні є знаряддя
Штанги, гирі та бруси
І на конику спортивнім
Поскакаєш  від душі
Також є велосипеди
Волейбольні є м'ячі
Ми 11 клас
Всі ми справжні  молодці!

СПАРТАКІАДА ШКОЛЯРІВ

             27 березня на базі Миколаївської спеціалізованої школи  I-III ступенів відбулися змагання з юнболу (піонерболу)  серед дівчат 6-7 класів в залік спартакіади ЗНЗ.

          Участь у змаганнях взяли сім команд ЗНЗ відділу освіти  Миколаївської селищної ради.

      Це були перші започатковані змагання саме такої вікової категорії дітей у спартакіаді з ігрових видів спорту, які перевершили всі сподівання організаторів. Ігри проходили у рівній, безкомпромісній, непередбачуваній та чесній спортивній боротьбі.

          У фіналі команда дівчат Миколаївської  СЗОШ  I-III ступенів  з рахунком 2-0 перемогла своїх одноліток з Тучненського НВК. Третє місце посіла команда Марківської ЗОШ.

          Гравці команд-призерів отримали грамоти та досвід участі у змаганнях такого рівня, а вболівальники задоволення та позитивні емоції від побаченого.     

  

 

ВОЛЕЙБОЛ. РАЙОННІ ЗМАГАННЯ

 

               У спортивному залі СЗОШ №1 м.Білопілля 17 березня відбувалися районні змагання з волейболу в залік сільських спортивних ігор 2018 року.

              За традицією ці змагання збирають кращі сільські волейбольні команди нашого району, які в безкомпромісній гострій спортивній боротьбі визначають переможців.

               Нашу громаду представляли дві команди - з Миколаївки та Марківки.

               У підсумку команда з Миколаївки посіла друге місце, поступившись у фіналі за рівної гри молодій та перспективній команді з Павлівок, команда з Марківки посіла п’яте місце.

           

   Вітаємо волейбольну команду з Миколаївки за здобуті спортивні досягнення та побажаємо спортсменам Марківки та Миколаївки в подальшому тільки перемог.

 

БІАТЛОН

               З 6 по 8 березня на базі спортивного товариства «Динамо» в Токарях проходила першість КЗ СОР ОДЮСШ «Регіонального центу зимових видів спорту» з біатлону. 

               Вихованець Заслуженого тренера України  Ігнатьєвої  О.П. Свідерський Дмитро посів друге місце на дистанції 3 км серед юнаків.

               Успіхів та перемог юному біатлоністу та його тренеру.

 

Волейбол. Шкільна волейбольна ліга України

28 лютого 2018 року у спортивному залі Миколаївської спеціалізованої школи I-III cтупенів відбувалися змагання I етапу Шкільної волейбольної ліги України (дівчата) за регламентом чемпіонату України з волейболу серед команд юнаків та дівчат загальноосвітніх навчальних закладів. В змаганнях взяли участь три команди ЗНЗ Миколаївської селищної ради.

Ігровий день був насичений цікавими, динамічними матчами. Непередбачуваністю та інтригами характеризувалися змагання в кожній грі.  

Як і під час нещодавньої першості ШВЛУ з волейболу серед юнаків, ігровий зал був заповнений вболівальниками, які своєю активною та емоційною підтримкою надихали спортсменів на боротьбу.

 

У підсумку першу сходинку посіла команда Марківської ЗОШ.

Друге місце здобула команда Тучненського НВК.

Третіми стали волейболістки Миколаївської спеціалізованої школи I-III cтупенів.

Кращим гравцем I етапу визнано капітана команди Марківської ЗОШ  Котенко Ольгу.

Допомогли провести змагання викладачі фізичної культури Миколаївської спеціалізованої школи I-III cтупенів (головний суддя – С.М.Коломієць) за безпосередньої підтримки дирекції школи.

Команда, яка здобула перемогу, була нагороджена кубком, гравці команди, що перемогла та призери - грамотами та медалями.

Кращий гравець змагань Котенко О. отримала приз, який надала приватний підприємець Шумейко І.Б.

 

ВОЛЕЙБОЛ. ПЕРШІСТЬ МИКОЛАЇВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

            У суботу, 24 лютого 2018 р., у спортивному залі Миколаївської спеціалізованої школи I-III ст.  провели першість Миколаївської селищної ради з волейболу серед чоловічих команд. Участь у змаганнях взяли команди: «Сула» Верхосулка, «Дружба» Марківка, «Старт» та «Юність» з Миколаївки.

          В 1/2 фіналу «Сула» зустрілася із «Дружбою», а «Юність» протистояла «Старту». Миколаївський «Старт» за багатьма показниками переважав своїх юних  суперників, тож цілком закономірно здобув переконливу перемогу у двох партіях, а долю зустрічі між командами «Сула» та «Дружба» вирішила додаткова третя партія на користь команди з Верхосулки.

         Невдахи півфінальних поєдинків «Дружба» та «Юність» зустрілися в грі за третє місце. Команди підходили до звітного матчу сконцентрованими й налаштованими на бій. «Бронзовий» фінал вийшов видовищним і тримав у напрузі до заключного свистка. У двох стартових партіях команди обмінялися перемогами, тому все вирішувалося в останній третині гри. Нерви міцнішими виявилися у волейболістів «Дружби», які в підсумку святкували перемогу  із загальним рахунком 2:1.

         Головний поєдинок змагань між миколаївським «Стартом» та верхосульською  «Сулою»» вийшов не менш видовищнішим, аніж зустріч за третє місце. На майданчику зійшлися «досвід та молодість», тож спрогнозувати переможця цієї дуелі було складно. Обидва колективи були реальними претендентами на трофей і протягом усіх попередніх матчів виявляли бійцівський характер. Непоступливістю суперники відзначилися й цього разу, та все ж більше сил на фінальний штурм залишилося в досвідченої команди «Старт». Миколаївці протягом всієї гри продемонстрували конструктивність побудови атак та надійну гру на прийомі м’яча, що дозволило їм довести справу до бажаної перемоги (2:0).

        Таким чином, переможцем став миколаївський «Старт». Срібними призерами виявилися представники верхосульської «Сули», а бронзовими призерами представники «Дружби» з Марківки.

         Кращим гравцем змагань було визнано волейболіста команди «Сула» Верхосулка Журбу Володимира.

 

 

Футбол. Перемога юного футболіста

 

Чергову перемогу здобув наш земляк Посний Богдан у складі команди ФЦ «Барса» (Ю-12) на VIII Всеукраїнському турнірі з міні-футболу пам’яті тренера В.В.Ващука, що традиційно відбувається наприкінці лютого у місті Ніжині.

Бажаємо юному спортсмену чергових перемог та міцного здоров’я.

   (на фото Богдан шостий зліва)

 

Настільний теніс. Відкрита першість машинобудівного коледжу СумДУ

 24 лютого 2018 року в м.Суми  в спортивному залі машинобудівного коледжу СумДУ відбулася відкрита першість з настільного тенісу.  

У змаганнях взяли участь шість команд. Серед них –кандидати у майстри спорту, гравці першорозрядники та другорозрядники у складах команд  СНАУ, Машколеджу, ветерани Сумського машинобудівного заводу.

На змагання також була запрошена команда юнаків Миколаївської селищної ради у складі : А.Яценка, М.Зіля, Я.Зіля.

Цього разу наша команда залишилась поза межею призерів, але отримала неабиякий досвід гри з визнаними майстрами тенісу та була нагороджена призами,як наймолодша за віком команда турніру.

 

Чемпіонат України з волейболу серед юнаків загальноосвітніх закладів Миколаївської селищної ради (I етап ШВЛУ)

23 лютого в спортивній залі Марківської ЗОШ відбулися змагання першого етапу Шкільної волейбольної ліги України серед юнаків. 

У змаганнях взяли участь п’ять команд ЗНЗ  Миколаївської селищної ради. 

Перемогу у змаганнях ШВЛУ здобули волейболісти команди Марківської ЗОШ,

другими були спортсмени Верхосульського НВК,

третіми - спортсмени Тучненського НВК.

Кращим гравцем змагань було визнано волейболіста Луциківської ЗОШ Басенка Максима.

Команда-переможниця отримала кубок, гравці переможці та призери отримали грамоти та медалі, призом був нагороджений також кращий гравець.

Дякуємо керівництву Марківської ЗОШ за підготовку та проведення змагань на високому рівні.

 

   Дебют нашого земляка на XXIII Зимових Олімпійських іграх

       У Пхьончхані (Південна Корея) відбувається головна спортивна подія року – Зимові Олімпійські ігри.   Вдалим видався дебют нашого земляка –  вихованця Заслужених тренерів України Ігнатьєва І.А. та Ігнатьєвої О.П.  – Тищенка Артема.

       У індивідуальній біатлонній гонці Артем посів 29 місце, при цьому продемонстрував влучну стрільбу, закривши всі 20 мішеней, і став кращим спортсменом збірної України у гонці.

       Бажаємо Артемові Олімпійських перемог,  здоров’я спортсмену, батькам та першим тренерам.

 

Перемога наших баскетболістів-аматорів

       11 лютого 2018 року в спортивній залі СумДПУ  м.Суми відбувся аматорський чемпіонат з баскетболу, який  кожного року  проводить Всеукраїнське об’єднання Sumy Psel. Цього року участь приймали 14 команд.

Перемогу в чемпіонаті здобули баскетболісти-аматори смт.Миколаївка,  друге місце вибороли гравці команди с.Марківка.

       Вітаємо хлопців з перемогами та бажаємо успіху у наступних іграх.  

 

Турнір з настільного тенісу ”Олімпійські надії Миколаївки” 03.02.2018 р.

03 лютого на базі Миколаївської спеціалізованої школи відбувся турнір з настільного тенісу ”Олімпійські надії Миколаївки”, де спортсмени 2000 р.н. і молодші  самовіддано боролись з кожним суперником, отримали неабиякий досвід і море позитивних емоцій.

Перемогу сред юнаків здобули: 1 місце- Зіль Максим, 2 місце- Зіль Ярослав, 3 місце-Буток Руслан.

 

Серед дівчат кращими були: 1 місце- Литвиненко Аліна, 2 місце- Лазебна Владислава, 3 місце-Соловйова Олена.

 Дякуємо адміністрації Миколаївської спеціалізованої школи за допомогу у проведенні змагань.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора