A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Інформація за 2021 рік

Яку відповідальність нестиме споживач при несплаті за житлово-комунальні послуги

Погодьтесь, вода в крані впродовж доби, можливість приготувати їжу на газу, світло, електрика, теплі батареї взимку − це все так увійшло в наше життя, що без цих послуг ми вже не уявляємо наш побут. Кожен українець − споживач житлово-комунальних послуг. Тож отримуючи ці послуги, ми маємо не забувати і про обов’язок вчасно за них сплачувати.

11:23:29 15.07.2021

Переможці акції «Рівномірний підключай - газ вигравай!»

Клієнти ТОВ "Сумигаз Збут", які приєдналися до тарифу «ТВІЙ ГАЗ РІВНОМІРНИЙ ПЛАТІЖ» у червні, автоматично взяли участь у розіграші сертифікатів на газ. 9 липня за допомогою сервісу випадкових чисел random.org ми провели розіграш і оголошуємо переможців!

13:26:16 14.07.2021

Про тренінг для жінок

Міжнародна організація праці у співпраці (далі - МОП) з Програмою розвитку організації Об’єднаних Націй (ПРООН) розпочали реалізацію спільного проекту «Розширення економічних можливостей для жінок як відповідь на кризу COVID-19 в Україні». Проект спрямований на стале відновлення рівня життя населення, що постраждало від наслідків пандемії COVID-19 в Україні, через розширення економічних можливостей для жінок шляхом вдосконалення відповідних інституційних механізмів та створення умов для реалізації таких можливостей. Проект реалізується у двох цільових регіонах – Рівненській та Сумській областях. У рамках цього проекту у липні 2021 року у Сумській області (у містах Суми, Охтирка, Конотоп) заплановано провести безкоштовний триденний тренінг за методикою МОП «Розпочни свій бізнес» серед жінок, які мають бізнес ідею, бажають отримати нові навички ведення підприємницької діяльності та започаткувати чи розвинути власну справу, навчитися розробляти бізнес-план та отримати менторський супровід на шляху до реалізації власної бізнес-ідеї.

16:51:56 07.07.2021

Правила паркування транспортних засобів. Що робити, коли сусіди паркують авто на дитячому майданчику

У сучасному місті, де кількість автомобілів стрімко зростає, проблему дефіциту паркомісць відчувають не тільки власники «залізних коней», а й інші мешканці населених пунктів. Авто на газоні, клумбі чи посеред тротуару – звична картина для багатьох мешканців багатоповерхівок. Адже деякі водії не бажають поступатися власним комфортом, попри незручності, які створюють пішоходам та іншим автомобілістам. Про правила паркування транспортних засобів та порядок дій у випадку, коли сусіди залишають авто на дитячому майданчику.

16:49:41 07.07.2021

Щодо підготовки теплових господарств до роботи в опалювальний період

З метою належної та своєчасної підготовки теплових мереж, теплових пунктів та місцевих систем опалення, вентиляції та гарячого водопостачання (далі - ГВП) до роботи в осінньо-зимовому періоді 2021/22 року, попередженню відмов у системах теплоспоживання під час проходження опалювального періоду, Держенергонагляд нагадує про необхідність виконання наступних заходів, згідно вимог Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду (далі - ППТГдоОП), затверджених спільним наказом Міністерства палива та енергетики України і Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 10.12.2008 р. № 620/378:

15:49:42 01.07.2021

У липні ціна газу в тарифі «ТВІЙ ГАЗ РІВНОМІРНИЙ ПЛАТІЖ» залишається незмінною – 7,99 грн за кубометр

Незважаючи на здорожчання газу на українських та світових енергобіржах, для споживачів ТОВ «Сумигаз збут», який працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», вартість газу у липні не зросте: у тарифі «ТВІЙ ГАЗ РІВНОМІРНИЙ ПЛАТІЖ» вона становитиме 7,99 грн за кубометр. Клієнти ТОВ «Сумигаз збут», які вже обрали дану тарифну пропозицію або  планують зробити це зараз, можуть не хвилюватися – ціна енергоресурсу не зміниться. Однак у компанії наголошують: щоб зменшити цифри в зимових платіжках за газ до 40%, необхідно підключитися якнайшвидше. Щомісячний індивідуальний платіж розраховується за такою формулою: річний об’єм спожитого клієнтом газу множиться на фіксовану на рік ціну та ділиться на кількість місяців, що залишилась до кінця дії тарифу.  

10:32:13 01.07.2021

Перехід на електронні листки непрацездатності: які зміни очікуються для працівників та роботодавців

 В Україні розпочинається перехід закладів охорони здоров’я на створення електронних медичних висновків замість видачі паперових листків непрацездатності. Для застрахованих осіб, тобто працюючих, програмні засоби автоматично формуватимуть на їх підставі е-лікарняний. Такий електронний листок непрацездатності не потребує дублювання на бланку та наділений повним переліком функцій паперової версії.

16:29:08 30.06.2021

Школа фермера ФАО: лісосмуги та лікарські трави

2 липня 2021 року Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) проведе практичну частину тренінгу «Заходи щодо відновлення та утримання полезахисних лісових смуг. Кращі агролісомеліоративні практики».

14:56:28 29.06.2021

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ПРО КИШКОВІ ІНФЕКЦІЇ

З настанням теплого періоду зростає вірогідність захворювання гострими  кишковими інфекціями. Для попередження кишкових інфекцій, які ще влучно називають хворобами "брудних рук", Держпродспоживслужба України рекомендує  дотримуватись простих і доступних кожному правил:

14:22:36 25.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора