Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Служба зайнятості інформує

Працевлаштування осіб з інвалідністю: консультація БПД

Особам з інвалідністю забезпечується повне й рівне здійснення ними всіх прав та основоположних свобод людини в усіх сферах суспільного життя. Дискримінація осіб з інвалідністю відповідно до законодавства забороняється, у тому числі й під час реалізації ними права на працю. Саме тому особи з інвалідністю потребують створення належних умов праці та справедливого соціального захисту для того, щоб успішно інтегруватися та комунікувати із суспільством.

13:40:51 14.12.2021

Сумська обласна служба зайнятості: навчання та перенавчання розширює можливості працевлаштування

У січні-жовтні 2021 року за сприяння обласної служби зайнятості 2900 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, становила 2861 особу.

15:21:01 22.11.2021

Служба зайнятості Сумщини:про переваги легальної праці

- Сучасне життя створює такі умови сьогодення, що кожний працездатний громадянин має бути зацікавлений у власному матеріальному забезпеченні після досягнення пенсійного віку, коли основним джерелом доходів стають пенсійні виплати. Важливо пам’ятати, що від суми сплачених соціальних внесків залежить розмір пенсії, а від кількості років страхового стажу – вік виходу на пенсію, взагалі – право на її призначення, - говорить директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. - Важливо кожному усвідомити, що згода отримувати зарплату в «конвертах» позбавляє соціального захисту. Громадяни, які працюють нелегально, позбавляють себе лікарняного, допомоги у разі отримання травми на виробництві, трудового стажу, пенсії, втрачають оплачувану відпустку.

14:25:07 17.11.2021

Юридичний всеобуч від служби зайнятості Підходяща робота для безробітного

За словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, згідно зі статтею 46 Закону «Про зайнятість населення» підходящою для безробітного вважається робота, що відповідає освіті, професії, кваліфікації особи з урахуванням доступності транспортного обслуговування, встановленої рішенням місцевої державної адміністрації, виконавчого органу відповідної ради.

14:42:40 25.10.2021

Користуйтеся послугами служби зайнятості ОНЛАЙН

- Сумська служба зайнятості сьогодні – це сервісна установа сучасного формату, у якій можна отримувати послуги онлайн, що дозволяє максимально скоротити витрати часу на виконання формальних процедур, - говорить директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. - У вільному доступі на порталі держслужби зайнятості  https://dcz.gov.ua/- найбільша база вакансій України, електронна черга для безробітних, електроні кабінети для роботодавців та шукачів роботи, платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри, освітній портал. Аби скористатися ними, достатньо мати комп’ютер, підключений до Інтернету, або необхідні додатки у своєму гаджеті. А тепер про все це більш детально…

14:41:11 25.10.2021

Фінансова державна підтримка «Доступні кредити 5-7-9%» суб’єктам мікропідприємництва та малого підприємництва

 Білопільська районна філія Сумського ОЦЗ повідомляє  про можливість надання фінансової державної підтримки «Доступні кредити 5-7-9%» суб’єктам мікропідприємництва та малого підприємництва. Порядок надання фінансової державної підтримки суб’єктів мікропідприємництва та малого підприємництва затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 24.01.2020 №28.Матеріали про надання державної підтримки,умови участі та реєстрації знаходяться за посиленям https://sme.gov.ua/579start/

11:35:41 26.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора