A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Триває пілотний проєкт «Помічник ветерана»

Дата: 13.12.2023 17:36
Кількість переглядів: 163

 Сумській області триває впровадження пілотного проєкту «Помічник ветерана». За ініціативи Мінветеранів запроваджується інститут помічника ветерана, як складової системи переходу від військової служби до цивільного життя.
Спираючись на вже існуючий у країні попит та відомий закордонний досвід, виникла потреба у започаткуванні й розбудові фактично нового сервісу (професії) з потужним соціальним функціоналом.

Після успішного етапу конкурсного відбору, що наразі саме триває, кандидати на посади помічників ветерана проходитимуть спеціалізоване навчання. Передбачений тритижневий курс у центрах ветеранського розвитку на базі визначених закладів вищої освіти.

Майбутні помічники допомагатимуть ветеранам та ветеранкам знайти своє місце в громаді, надаватимуть консультації щодо працевлаштування, навчання, соціального захисту та реабілітації, покращення стану здоров’я.

Всі, хто бажає стати кандидатом на посаду помічника ветерана можуть податФото без описуи заяву в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua).

Докладніше про умови участі у проєкті та загалом його мету започаткування можна довідатися за посиланням
https://mva.gov.ua/ua/pomichnik-veterana/opis-proyektu


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора