Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документа державного планування

Дата: 06.12.2023 17:30
Кількість переглядів: 140

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документа державного планування  «Детальний план території на земельну ділянку площею 5,3597 га з кадастровим номером 5920689200:01:001:0327, яка розташована за межами населених пунктів на території Миколаївської селищної  ради Сумського району Сумської області»

  1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту.

Проєкт «Детальний план території на земельну ділянку площею 5,3597 га з кадастровим номером 5920689200:01:001:0327, яка розташована за межами населених пунктів на території Миколаївської селищної  ради Сумського району Сумської області» передбачено для будівництва сортувальної станції та перевантажувальної станції твердих побутових відходів з майданчиком тимчасового зберігання відходів. Об’єкт планованої діяльності обслуговуватиме громади:

  1. Білопільська територіальна громада;
  2. Степанівська територіальна громада;
  3. Ворожбянська територіальна громада;
  4. Річківська територіальна громада;
  5. Миколаївська територіальна громада.

Метою будівництва сортувальної станції та перевантажувальної станції є зменшення об’ємів накопичення відходів шляхом їх сортування та подальшого використання як вторинних матеріалів. Це є вдосконаленням системи утилізації відходів, що сприяє зменшенню нагромадження сміття та покращує екологічну ситуацію на території громади. Будівництво сортувальної лінії дозволяє збільшити обсяг вилучених  ресурсоцінних компонентів та отримати вторинну сировину кращої якості.

Разом із проєктом розроблятиметься звіт про стратегічну екологічну оцінку, в якому будуть визначені, описані та оцінені наслідки виконання даного документу державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, розроблені заходи із запобігання, зменшення та пом’якшення можливих негативних наслідків.

 

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування.

Миколаївська селищна рада Сумського району Сумської області.

 

3. Передбачена процедура громадського обговорення:

а) дата початку та строки здійснення процедури

Громадське обговорення починається з 06.12.2023 р. та триватиме до 16.12.2023 р.;

б) способи участі громадськості

Надання письмових зауважень і пропозицій у письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) до Миколаївської селищної ради Сумського району Сумської області;

в) орган, від якого можна отримати інформацію щодо заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

Відділ житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Миколаївської селищної ради Сумського району Сумської області.

Адреса: бульвар Свободи, будинок 2, смт. Миколаївка Сумського району Сумської області, 41854; офіційний сайт –mykolaivska-gromada.gov.ua).

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій

Відділ житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою Миколаївської селищної ради Сумського району Сумської області.

Поштова адреса: бульвар Свободи, будинок 2, смт. Миколаївка Сумського району Сумської області, 41854.

Контактна особа: Темченко Олександр Іванович

Строки подання зауважень та пропозицій: з 06.12.2023 р. по 16.12.2023  р.

 

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.

Необхідності немає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора