Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

До відома мешканців селищ Шевченківки і Зоряного! (с-ще Шевченківка 01.11.2023 р. о 10-30 год., с-ще Зоряне 02.11.2023 р. о 10-30 год)

Дата: 27.10.2023 09:54
Кількість переглядів: 458

Шановні мешканці, у вас є гарна можливість отримати БЕЗКОШТОВНО консультації, які надають фахівці Благодійного фонду «Право на захист » за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співпраці. с-ще Шевченківка 01.11.2023 р. о 10-30 год., с-ще Зоряне 02.11.2023 р. о 10-30 год

Приходьте та отримайте відповіді на питання, які вас турбують з таких напрямків:

✅ ЮРИДИЧНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ: 

порушення трудових прав, призначення пенсії, документування руйнувань/знищення майна внаслідок бойових дій, документування з питань поранень/загибелі цивільного населення, відновлення документів, питання зарахування страхового/пільгового стажу у разі знаходження підприємств на тимчасово окупованій території або в зоні активних бойових дій, встановлення факту народження/смерті на тимчасово окупованій території/території активних бойових дій, соціальні виплати, отримання довідки «ВПО» та ін.

✅ СОЦІАЛЬНА ДОПОМОГА:

сприяння в залученні додаткових ресурсів для задоволення потреб прийомної сім'ї, вчасне отримання батьками державних виплат на утримання дитини, забезпечення доступності освітніх послуг для дітей з вадами розумового або фізичного розвитку шляхом індивідуального навчання, допомога у реалізації права на доступ до медичних та реабілітаційних послуг, консультування стосовно отримання гуманітарної допомоги та соціальної допомоги від держави та інших організацій та ін. 

✅ ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА 

для осіб, що постраждали від війни, збройної агресії та бойових дій; хто вимушені покинути рідне місто та облаштовувати все заново; хто проживає горе за втратою (близьких, дому, відчуття безпеки, гідності, сенсу життя); для родичів чи близьких військових та волонтерів; хто має симптоми, що утруднюють щоденне життя (підвищена тривожність, нічні кошмари, раптові спогади, плач, вибухова злість, втома чи апатія); для сімей та батьків, які виховують дітей під час війни та ін.

✅КОНСУЛЬТАЦІЇ З ПИТАНЬ ЗДОРОВ’Я:

Чи обов’язково звертатися до лікаря за місцем реєстрації? Як отримати направлення до вузького спеціаліста? Як отримати безкоштовну медичну допомогу? Як правильно виміряти артеріальний тиск в домашніх умовах? Чи можна отримати невідкладну медичну допомогу без декларації? Які медичні препарати можна безпечно приймати в домашніх умовах? та ін.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора