Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

ПАМ’ЯТКА сільськогосподарського товаровиробника  при використанні легкомоторних літальних апаратів (агродронів)

Дата: 10.07.2023 15:55
Кількість переглядів: 94

1. Відповідно до наказу командира 5-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України від 21.04.2022 № 20-АГ «Про запровадження додаткових тимчасових режимних обмежень», на території Сумської області запроваджено додаткові тимчасові режимні обмеження в межах Шосткинського, Охтирського, Сумського, Конотопського контрольованих прикордонних районів.

2. На території 20 км від лінії державного кордону у глиб районів діє заборона на польоти легкомоторних літальних апаратів (квадрокоптерів, дронів, інших безпілотних літальних апаратів, повітряних безмоторних засобів пересування) (далі – агродрони).

3. На інших територіях Сумської області можливе використання агродронів на висоті до 10 м за попереднього погодження з місцевими військовими формуваннями.

4. У зоні відповідальності 5 прикордонного загону Державної прикордонної служби України звернення про використання агродронів подаються на електронну адресу: Sumi_zagin@dpsu.gov.ua.

5. На територіях які не належать до прикордонної зони звернення подаються до територіальних громад, на території яких передбачається проведення відповідних робіт для подальшого узгодження з військовими формуваннями.

6. У звернені (довільна форма) зазначається назва підприємства, вид робіт, дата, місце та час проведення робіт, ПІБ керівника та відповідальної особи (оператора) (мобільний телефон), технічні характеристики апарата.

7. Звернення подається не пізніше ніж за 24 години до початку робіт.

 

Відповідальність за використання легкомоторних літальних апаратів (дронів) під час проведення технологічних операцій несуть уповноважені особи сільськогосподарських підприємств.

 

Узагальнено Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора