A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Профілактика харчових отруєнь під час Великодня

Дата: 11.04.2023 14:28
Кількість переглядів: 117

Незабаром свято Воскресіння Господнього, в кожній церкві  освятять пасхальні кошики, в яких обов’язково будуть паска, яйця, ковбаси, сир та масло.

Крім того, в кожному домі готуватимуть інші святкові страви до великоднього столу, а щегостинці на передову для наших воїнів-захисників та для внутрішньо переміщених осіб.

Щоб уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій рекомендуємо дотримуватись основних простих правил.

При закупівлі харчових продуктів:

  • купуйте продукти та продовольчу сировину (яйця, м’ясо, молочні продукти) в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку, оминайте місця стихійної торгівлі;

  • не купуйте продукти сумнівної якості;

  • купуючи будь-які харчові продукти, завжди перевіряйте відповідність маркування, умови їх зберігання та терміни придатності;

  • при купівлі фасованого харчового продукту також зверніть увагу на цілісність упаковки;

  • не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються.

При зберіганні харчових продуктів:

  • дотримуйтеся умов зберігання харчових продуктів, які зазначені на етикетці (маркуванні), особливо це важливо для продуктів, які швидко псуються;

  • належно зберігайте харчові продуктів у холодильнику (сирі та готові продукти зберігайте окремо);

  • забезпечуйте відповідні температурні режими зберігання для замороженої та охолодженої продукції (м’яса, риби тощо).

Готуючи страви — пам’ятайте:

  • перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;

  • для приготування страв використовуйте лише питну воду;

  • придбане на ринках молоко потрібно кип’ятити;

  • свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;

  • використовуйте окремий розподільний інвентар (дошки, лотки, ножі, щипці, ложки і т.д.) для обробки сировини та готових до споживання харчових продуктів;

  • продукти, які швидко псуються (варені ковбаси, м’ясні салати, салати, до складу яких входять яйця, молочні продукти тощо), зберігайте в холодильнику, дотримуйтесь встановлених термінів та умов зберігання.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість) — не займайтеся самолікуванням, а негайно звертайтеся за допомогою до лікаря.   Піклуйтесь про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких!

Фото без опису

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора