A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Зміни у Порядку оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон

Дата: 24.10.2022 14:39
Кількість переглядів: 278

Важлива інформація для громадян відбулися зміни у Порядку оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дані зміни були внесені Постановою Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2022 р. № 1185. Відповідно до положень постанови даної постанови строк дії паспорта для виїзду за кордон продовжується на підставі заяви особи або її законного представника.

Варто зазначити, що дана заява може бути подана до закінчення строку його дії, але не раніше ніж за два місяці до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон.

Зверніть увагу, що заява про внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії подається до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, посольства або консульської установи України, за місцем звернення.

Заява про продовження строку подається особою, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон, особисто.

Для продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон дитині, яка на час подання заяви не досягла 16 років, заява подається її законним представником.

Важливо звернути увагу, що для продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон дитині віком від 16 до 18 років заява про продовження строку подається особою, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон, або її законним представником.

Внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії здійснюється в день звернення безоплатно.

В даному випадку строк дії паспорта для виїзду за кордон продовжується на п’ять років з дати подання заяви про продовження строку. У разі подання заяви про продовження строку до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон строк його дії продовжується на п’ять років з дати, що настає за датою закінчення строку його дії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора