A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

8 і 9 травня – дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2022 08:54
Кількість переглядів: 226

Цього року пам’ятні дати 8 і 9 травня – дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії Росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва. Крім цього, Російська Федерація системно знецінює, перекручує та маніпулює моральним спадком учасників Другої світової війни та перемоги над нацизмом.

У ці дні разом з Європою та світом, ми вшановуємо мужність і відданість тих, хто з неймовірною жагою справедливості виборов Перемогу, зупинив Другу світову війну, виніс вирок нацизму, приніс мир і надію на нашу землю!

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни.

Пам’ять та вшанування подвигу ветеранів, які боролися з нацизмом і перемогли його, є моральним обов’язком українців. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять інші, кого торкнулась війна – остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста і села. Тому що війна – це завжди мільйони маленьких і великих людських бід, які розтягнуті в часі.

Ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав звільнення світу від нацизму. Ми вшановуємо пам’ять усіх жертв цієї найстрашнішої війни!

Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди та добробуту кожній родині! 

Перемогли нацизм – переможемо і рашизм! Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора