A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання закладів загальної середньої освіти на території Миколаївської селищної ради.

Дата: 03.09.2021 14:57
Кількість переглядів: 181

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо  перепрофілювання закладів загальної середньої освіти на території Миколаївської селищної ради.

1. Найменування організатора громадського обговорення: Миколаївська селищна рада.

2. Мета: врахування думки жителів Миколаївської  територіальної  громади щодо

- перепрофіліювання (зміни типу) освітніх закладів І-ІІІ ст. у гімназію та ліцеї:

     - Тучненського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Миколаївської селищної ради Сумської області;

     -  Улянівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Миколаївської селищної ради Сумської області;

  •  Миколаївського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів   Миколаївської селищної ради Сумської області;

3. Відповідно ст.143 Конституції України територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації й установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції. 

     У ст. 32 Закону «Про повну загальну середню освіту» зазначається, що рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник.
Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

     У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

     Реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти  допускається лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.

Відповідно ст. 35 даного Закону здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

   - початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

   - гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

   - ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

4. Можливі варіанти вирішення питання щодо перспективного планування спроможної освітньої мережі на території Миколаївської селищної територіальної громади пропонуються на розгляд та громадське обговорення за електронною адресою: 41104218@mail.gov.ua.

Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною/обмеженнями масових зібрань  будуть проводитися із дотриманням усіх заходів безпеки у формі зборів, зустрічей з громадськістю за окремим планом.

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проєктів рішень з даних питань. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці  Миколаївської селищної  територіальної громади.

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації та надати пропозиції з питання, що винесено на громадське обговорення: бульвар Свободи, 2, смт. Миколаївка, Сумський район, Сумська область

електронна адреса  41104218@mail.gov.ua.

6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення:

Федина Ігор Олексійович – заступник Миколаївського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Контактна особа: Чабада Ніна Миколаївна- начальник відділу освіти Миколаївської селищної ради Сумського району Сумської області.

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором.

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Миколаївської селищної ради Сумського району Сумської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора