A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

ГОСТРЕ ПРОФЕСІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ МЕДИКІВ НА COVID-19

Дата: 08.12.2021 09:52
Кількість переглядів: 331

         З початку пандемії управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області отримало 1080 повідомлень про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на COVID-19, з них 20 випадків смертельні.

         Розслідування завершено по 995 випадках, 126 з них визнано пов'язаними з виробництвом, у тому числі 4 – смертельні. Нагадаємо, зв'язок інфікування медика із виробництвом визначає комісія із розслідування, що створюється закладом охорони здоров'я (у випадку смерті, якщо його посада і місце роботи включені до переліків відповідно до постанови КМУ № 1 від 05.01.2021 (https://t.me/socialfund/837)), Держпраці (у випадку смерті, якщо посада та/або місце роботи не включені до переліків) та роботодавцем (у інших випадках), висновок комісії залежить від висновків епідрозслідування МОЗ і діагнозу профпатолога (https://t.me/socialfund/805).

         Фахівці Фонду працюють із кожним з медичних працівників або членів їх родин, чиї випадки інфікування визнано пов'язаними з виробництвом, з метою допомогти зібрати необхідні документи, визначені порядком КМУ.

        Члени родини одного  померлого від профзахворювання на COVID-19 працівника отримали від Фонду одноразову допомогу відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування у розмірі 219 тисяч 700 гривень.

         Державні страхові виплати у розмірі 1 мільйон 702 тисячі 500 гривень (1,5765 млн гривень, якщо страховий випадок настав до 01.12.2020 (https//t.me/socialfund/934) Фонд профінансував для родин 3 померлих від коронавірусної хвороби медичних працівників.

          Одноразову страхову виплату за кошти державного бюджету для одного медичного працівника, якому встановлено інвалідність третьої групи, що настала внаслідок гострого профзахворювання на COVID-19, Фонд профінансував у розмірі 681 тисяча гривень.

          Управління прийняло на оплату лікарняні листки на суму 326,3 тисячі  гривень для компенсації втраченого заробітку медикам, які захворіли на COVID-19 внаслідок виконання професійних обов’язків.

          Фонд соціального страхування України здійснює усі страхові виплати для медичних працівників і членів їх родин в оперативному режимі  (https://t.me/socialfund/802)після належного оформлення відповідних документів, які є підставою для виплат.

Ізоляція від COVID-19

         З початку пандемії 2384 особи перебували на оплачуваній за кошти Фонду самоізоляції під медичним наглядом або знаходились у спеціалізованих закладах охорони здоров’я в разі контакту з хворим на COVID-19 з метою упередження поширення коронавірусної хвороби.

          З них 184 особи – медичні працівники.

          Загалом управління прийняло на оплату відповідні лікарняні листки, видані у зв’язку з ізоляцією від COVID-19, на суму 2,3 млн гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора