A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Шановні мешканці громади!

Дата: 05.05.2021 10:33
Кількість переглядів: 477

Купальний сезон стрімко набирає обертів, а разом з тим збільшується і сумна статистика щодо загибелі людей на водоймах. І навіть попри це, люди продовжують нехтувати правилами безпеки , вирушаючи до місцевих озер та річок, які  не пристосовані для купання.

Основними причинами загибелі людей на водних об’єктах є купання в непристосованих для цього місцях, нехтування елементарними заходами безпеки при поводженні на воді та купання в нетверезому стані, а також відсутність нагляду за дітьми, які нерідко відвідують водойми без супроводу дорослих.

Тож, аби зменшити сумну статистику, зважаючи на збільшення кількості надзвичайних подій біля водойм у літній період та в зв’язку з тим, що на  території Миколаївської громади пляжі, визначені місця масового відпочинку людей на водних об’єктах відсутні, комісія з питань ТЕБ та НС нагадує про необхідність  дотримання правил безпечної поведінки під час купання:

- пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах. Забороняється купання в затоплених кар'єрах, каналах, озерах, пожежних водоймах, ставках,  інших водоймах, які не мають обладнаних пляжів, сезонними рятувальними постами, не визначені як місця - масового відпочинку громадян біля води;

- не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

- ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

- не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

- не запливайте далеко наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

- не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;

- температура води повинна бути не нижче +17 °С;

- плавайте у воді не більше 20 хвилин, при цьому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин.

 

Шановні мешканці! Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

 

Комісія з питань ТЕБ та НС Миколаївської СТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора