A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Попит та пропозиція на зареєстрованому ринку праці Сумщини

Дата: 23.02.2021 08:15
Кількість переглядів: 1251

Суттєвим залишається дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили на ринку праці області.

На сьогодні в середньому по області на одне вільне робоче місце претендує 13 безробітних (на цю дату торік – 10 осіб). Найбільша невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції у професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігалася серед кваліфікованих робітників сільського господарства (на 1 вакансію претендували 49 осіб), працівників сфери торгівлі та послуг (29), технічних службовців та представників найпростіших професій (по 19).

Найбільших труднощів з працевлаштуванням зазнають представники таких професій: охоронник, менеджер, продавець-консультант, молодша медична сестра(санітарка).

Наприклад: для 426 безробітних охоронників на сьогодні є 5 вакансій, для 125 менеджерів із збуту - 3 вакансії, для 286 продавців-консультантів - 4, для 215 безробітних санітарок - теж 4.

Нестача кадрів спостерігається серед представників таких професій: електромонтерів, лікарів загальної практики-сімейних лікарів, водіїв тролейбуса, слюсарів з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, операторів верстатів з програмним керуванням, складальників виробів з деревини, слюсарів аварійно-відбудовних робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора