A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Зареєстрований ринок праці Сумщини потребує робітників з обслуговування та експлуатації устаткування

Дата: 23.02.2021 08:05
Кількість переглядів: 421

Протягом січня 2021 року роботодавці проінформували Сумську обласну службу зайнятості про наявність 2,9 тис. вакансій, що на 19% менше, ніж у січні 2020.

Найбільше вакансій (29%), пропонувалося на підприємствах промисловості, 13% – у державному управлінні, по 10% – у торгівлі та охороні здоров´я.

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування – 20% (водій, токар, оператор верстатів з програмним керуванням, тракторист, машиніст крана, водій тролейбуса), найменше (12%) роботодавці потребували працівників найпростіших професій (підсобний робітних, прибиральник службових приміщень, робітник з благоустрою, укладальник-пакувальник, сторож, кухонний робітник).

У той же час, у січні послугами Сумської обласної служби зайнятості скористалися 20,6 тис. безробітних громадян, що на 10% більше, ніж за аналогічний період 2020.

За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг (20%), робітники з обслуговування, експлуатації устаткування (18%); представники найпростіших професій (14%).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора