A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

З 26.10.2020р. на території Білопільського району встановлено району «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Дата: 29.10.2020 09:26
Кількість переглядів: 533

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Незважаючи на заходи щодо поширення коронавірусної інфекції, епідемічна ситуація на території України та Сумської області ускладнюється.

З 26.10.2020р. на території Білопільського району встановлено району «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Для того, щоб зберегти своє здоров’я, здоров’я та життя своїх близьких ми всі повинні суворо дотримуватись санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією.

Нагадуємо, що на час карантину:

1.Заборонено проведення будь-яких заходів з масовою участю громадян.

2.Населенню рекомендовано максимально обмежити фізичні контакти та пересування  в громадський місцях без поважних причин. Поважними причинами є:

- дорога  на  роботу та з роботи;

- відвідування аптеки;

- відвідування магазину з продуктами харчування та засобами гігієни;

- візит до лікаря (ветклініка);

- проведення ритуальних послуг;

- відвідування людей похилого віку чи з інвалідністю.

3.Заборонено перебування громадян в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті, закладах торгівлі та на ринках без вдягнених засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок, що закривають ніс та рот, у т.ч. виготовлених самостійно, а також в інших громадських місцях у разі неможливості забезпечити дотримання фізичного дистанціювання не менше, ніж 1,5 м.

4. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців).

5. Медичним працівникам ДНЗ здійснювати контроль за наявністю засобів індивідуального захисту, дезінфекційних та антисептичних засобів. Регулярно проводити температурний скринінг дітей та персоналу закладу.

6. Встановлено обмеження щодо:

1) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури;

2) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);

3) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень;

4) відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

7. Богослужіння та інших релігійні обряди  проводяться під відкритим небом, з дотриманням відстані в 1,5м один від одного та санітарних норм.   

8.  У разі  виникнення симптомів ГРВІ звертатись до сімейного лікаря.

9. Всі особи що прибули з інших регіонів та за кордону обов’язково повинні пройти самоізоляцію протягом 14 днів.

Якщо у Вас температура вище 38° і важко дихати -  одразу телефонуйте 103 та викликайте швидку.

Будьте здорові.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора