A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Щодо дотримання Правил пожежної безпеки в Україні

Дата: 27.10.2020 17:00
Кількість переглядів: 591

Сумське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство «Сумиоблагроліс» (далі – ОКАП «Сумиоблагроліс») звернулося до голови Сумської обласної державної адміністрації з проханням допомогти знизити ризик виникнення можливих негативних наслідків від лісових пожеж у зв’язку з встановлення 5 класу пожежної небезпеки, відсутністю атмосферних опадів, випалюванням сухої трави та чагарникової рослинності, що призвело до збільшення кількості пожеж в лісових масивах ОКАП «Сумиоблаголіс».

         Працівниками 18 дочірніх агролісогосподарських підприємств здійснюється комплекс заходів спрямованих на охорону лісу, а саме: організована цілодобова рейдова робота з охорони лісу, створено достатню кількість мінералізованих смуг, встановлено протипожежні аншлаги, проводиться роз’яснювальна робота в засобах масової інформації та серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки.

         На цей час, дочірні агролісогосподарські підприємства повністю контролюють ситуацію з випадками лісових пожеж, які виникали на територіях лісових масивів по Путивльському та Шосткинському районах. Своєчасні злагоджені дії лісової охорони призвели до відсутності шкоди завданої лісовому фонду обох підприємств.

         Однак, ситуація спричинена безконтрольним спалюванням сухих залишків посівних площ, які проводяться агропромисловими підприємствами Сумщини, набуває значних масштабів та вже призвела до наступних випадків виникнення лісових пожеж.

Так, 5 вересня 2020 року пожежа виникла у Путивльському районі на території луків Новослобідської сільської ради Юр’ївського старостинського округу. Зокрема, внаслідок сильного відру пожежа розповсюдилася на територію лісового фонду ДП «Путивльський агролісгосп», що призвело до виникнення низової пожежі загальною площею 30,3 га.

Також 5 вересня 2020 року пожежа виникла у Шосткинському районі на території заказника місцевого значення «Діброва» Івотської сілької ради. Внаслідок її розповсюдження 6 вересня 2020 року пожежа поширилася на територію ДП «Шосткинський агролісгосп», площа лісової пожежі склала 0,5 га.

Працівниками дочірніх підприємств в обох випадках були проведені невідкладні заходи щодо зупинення розповсюдження вогню, що дозволило уникнути шкоди заподіяній лісовому фонду.

Ураховуючи викладене, просимо керівників сільськогосподарських підприємств  провести позапланові інструктажі щодо дотримання Правил пожежної безпеки в Україні з метою недопущення подальших аналогічних випадків лісових пожеж, які виникають через відсутність контролю за спалюванням сухих залишків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора