A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Пільговики та субсидіанти Сумщини заборгували понад 2 млн грн за послугу розподілу газу

Дата: 28.08.2020 15:50
Кількість переглядів: 537

Борги за доставку газу домоволодінь Сумщини, які отримують субсидії та пільги, сягнули 2,1 млн грн. Уже восени ці 20 тисяч споживачів природного газу ризикують залишитися без субсидії чи пільги, а після закінчення карантинних заходів – без розподілу газу до домівок.

Загалом, станом на кінець серпня середній рівень розрахунків по Сумській області складає 87%. За розподіл газу боргують 141 тис. домоволодінь області. Серед них 20 тис. споживачів пільгових категорій, 1,6 тис. з яких від початку року жодного разу не сплатили за послугу розподілу газу.

«Сумигаз» уже надав структурним підрозділам з питань соціального захисту населення списки споживачів, в яких наявна заборгованість більше 3 місяців. У разі не оплати такої заборгованості — житлова субсидія на опалювальний період не призначатиметься.

«Нині не застосовують санкції за прострочення оплати за послугу розподілу газу, однак, під час карантину нема мораторію на стягнення боргів в судовому порядку. В умовах, що склалися, підприємство вдається до крайніх заходів, боржникам вже надіслано майже 28 тис. досудових попереджень про необхідність сплатити за надану послугу" - говорить комерційний директор АТ «Сумигаз» Денис Черненко.

У компанії закликають споживачів розрахуватися за послугу розподілу газу та не доводити справу до суду, щоб уникнути додаткових витрат на вирішення спору.

В свою чергу дотримання дисципліни у розрахунках дасть змогу підприємству надати якісну послугу безперебійної та безаварійної доставки газу до споживачів регіону та підготувати мережі до пікових навантажень у опалювальному сезоні.

Нагадуємо, що сплатити за доставки газу можна дистанційно за допомогою онлайн-сервісів 104.ua:

·                     особистого кабінету на сайті 104.ua

·                     чат-боту «7104ua» у Viber чи Telegram

·                     мобільного додатку 104Mobile для Android

·                     мобільного додатку 104Mobile Light для iPhone

Для споживачів АТ «Сумигаз» розроблено експрес-реєстрацію, яка дозволяє автоматично зареєструвати особистий кабінет на сайті 104.ua. Для цього достатньо подзвонити зі смартфона до контакт-центру за номером 067 00-03-104 і повідомити оператору номер особового рахунку, який зазначено у квитанції кожного клієнта. Оператори самі зареєструють кабінет, а споживач в СМС отримає логін та пароль до нього.

Закликаємо споживачів сплачувати за послугу доставки газу вчасно. Ці кошти потрібні для забезпечення безперебійної та безаварійної доставки газу до кожного домоволодіння Сумщини.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора