A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Подолання незадекларованої праці

Дата: 26.08.2020 13:42
Кількість переглядів: 512

З червня 2020 року в Україні триває масштабна інформаційна кампанія, під час якої інспектори праці доводять роботодавцям інформацію про неприпустимість допуску до роботи без оформлення трудових відносин, переваги офіційного працевлаштування та ризики незадекларованої праці. До зазначеної кампанії залучені органи влади різних рівнів, Державна служба України з питань праці та органи місцевого самоврядування, які здійснюють контроль за додержанням законодавства про працю.

18 серпня в Держпраці відбулася нарада за участі представників Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Державної служби зайнятості, Національної поліції та Асоціації міст України щодо продовження роботи з питань детінізації ринку праці. Під час зустрічі обговорено питання продовження спільної роботи щодо детінізації ринку праці та можливих механізмів взаємодії у цьому напрямі.

Активізація взаємодії пов'язана в тому числі з тим, що з 1 вересня 2020 року заплановано проведення інспекційної кампанії, під час якої будуть здійснюватися заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин. Заходами контролю будуть охоплені суб'єкти господарювання, у яких за результатами інформаційної кампанії встановлена невідповідність фактичної кількості працівників даним Реєстру застрахованих осіб та у яких відсутня позитивна динаміка працевлаштування.

 

Дізнайтеся більше про незадекларовану працю : https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора