A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

В.Підлісний: «Завдання дня: повернути людей на їх робочі місця, підвищити заробітну плату»

Дата: 24.06.2020 15:32
Кількість переглядів: 642

На 23 червня, за словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, до центрів зайнятості Сумщині подано понад 12 тисяч пакетів документів від роботодавців для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Серед них – майже10,5 тисячі пакетів документів від ФОПів без найманої праці.

Сумська обласна служба зайнятості порівняно з іншими областями України на сьогодні охопила найбільшу кількість працюючих для здійснення таких виплат.

Для оформлення компенсаціїз часткового безробіття активно звертаються підприємці Сум, Конотопа, Ромен, Шостки, Охтирки, Лебедина, Глухова, Тростянця, Кролевця, Краснопілля.

Виступаючи сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації, В.Підлісний оприлюднив обнадійливу інформацію: простежується стала тенденція повернення людей, які у період карантину змушені були стати на облік до центрів зайнятості та отримати статус безробітних, на свої попередні робочі місця. Скажімо, службі зайнятості області протягом дії карантину вдалося працевлаштувати 4 200 чоловік. Лише за червень до роботи повернулося майже 1 500 вчорашніх безробітних.

Посадовець звернувся до органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівників підприємств, бізнесових структур сприяти якомога швидшому працевлаштуванню земляків, створювати належні умови праці для них, дбати про гідну заробітну плату.Темпи відновлення робочих місць, а відтак і працевлаштування потребують значного пожвавлення, період стагнації економіки найближчим часом потрібно скоротити. Інакше є реальна небезпека втратити високопрофесійнихспеціалістів у різних галузях економіки.

Нагадаємо, 27 квітня цього року Урядом ухвалено рішення щодо надання 4,7 млрд грн для здійснення виплат допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

За інформацією В.Підлісного, допомога по безробіттю тим, хто втратив заробіток або дохід під час карантину, буде належно та гарантовано профінансована. Це стало можливим завдяки зусиллям Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та за підтримки Міністерства фінансів України, що посприяли оперативному погодженню цього питання профільним комітетом Верховної Ради України.17 червня 2020 року відбулося засідання Комітету ВР України з питань бюджету. Там розглядалося питання про погодження виділення коштів із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 та її наслідками, для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття на суму майже 3 млрд грн.

За результатами розгляду питання було надано відповідні рекомендації Кабінету Міністрів України. Ухвалене рішення дозволить державній службі зайнятості своєчасно виплачувати допомогу зареєстрованим безробітним.

Щоб отримати допомогу по частковому безробіттю, говорить В.Підлісний, необхідно звернутисядо центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску впродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора