A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Відділ ЖКГТБ інформує: Правила поводження під час карантину.

Дата: 01.04.2020 11:35
Кількість переглядів: 707

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Незважаючи на заходи щодо поширення коронавірусної інфекції, епідемічна ситуація на території України та Сумської області ускладнюється.

За даними центру цивільного здоров'я, станом на 10:00 р. 1 квітня в Україні 669 лабораторно-підтверджені випадки КОVID-19, у тому числі 17 фатальних, 10 хворих видужали.

Станом на 10:00 1 квітня Центр громадського здоров’я України повідомляє про 19 випадків захворювання на коронавірус у Сумській області, з них 2 — летальні.

Для того, щоб зберегти своє здоров’я, здоров’я та життя своїх близьких ми всі повинні суворо дотримуватись санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією.

Нагадуємо, що на час карантину:

1.Заборонено проведення будь-яких заходів з масовою участю громадян.

2.Населенню рекомендовано максимально обмежити фізичні контакти та пересування  в громадський місцях без поважних причин. Поважними причинами є:

- дорога  на  роботу та з роботи;

- відвідування аптеки;

- відвідування магазину з продуктами харчування та засобами гігієни;

- візит до лікаря (ветклініка);

- проведення ритуальних послуг;

- відвідування людей похилого віку чи з інвалідністю.

3. Заборонено відвідування громадських місць без маски.

4. Заборонено перебування дітей віком до 14 років на вулиці без супроводу батьків.

5. Заборонено роботу закладів громадського харчування, підприємств побутового обслуговування, ринку та магазинів  (крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів).

6. Працівникам продовольчих магазинів, аптек  суворо дотримуватись санітарних норм, (обробляти дезінфікуючими засобами обладнання, вхідні двері, провітрювати приміщення, не допускати відвідувачів без захисної маски, контролювати кількість відвідувачів у закладі, а саме 1 відвідувач на 10 м² площі приміщення та не відстані 1,5- 2 метри).

7. Всі заклади освіти працюють в режимі дистанційного навчання.

8.  В органах місцевого самоврядування:

- скасовано особистий прийом громадян;

9. Відділом ЦНАП  обмежено прийом фізичних осіб та визначено переліг послуг та підстави для прийому фізичних осіб з метою надання адміністративних послуг як невідкладних. Юридичним особам надаються послуги дистанційно.

10. Богослужіння та інших релігійні обряди  проводяться під відкритим небом, з дотриманням відстані в 1,5м один від одного та санітарних норм.   

11.  У разі  виникнення симптомів ГРВІ звертатись до сімейного лікаря.

13. Всі особи що прибули з інших регіонів та за кордону обов’язково повинні пройти самоізоляцію протягом 14 днів.

Якщо у Вас температура вище 38° і важко дихати -  одразу телефонуйте 103 та викликайте швидку.

Будьте здорові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора