A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

До уваги керівників підприємств, організацій, підприємців - облаштування пандусів

Дата: 27.01.2020 14:27
Кількість переглядів: 592

 

            З квітня 2019 року вступили в силу нові ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд» згідно яких всі будови відповідати безбар’єрності.

            Ці норми розроблені для створення безбар’єрного простору для всіх категорій людей з інвалідністю: з порушенням опорно-рухового апарату, зору, слуху, розумової діяльності та інших мало мобільних груп. У них наведені всі необхідні технічні характеристики влаштування  елементів безбар’єрності, а також конкретні візуальні приклади, як це потрібно робити.

            У випадку, коли облаштування пандуса неможливе з архітектурних причин, необхідно використовувати можливість «розумного пристосування» і встановити кнопку виклику в приміщення. Встановлюється вона недалеко від вхідних дверей на висоті 85-110 см і не менше 40 см від  бічної стіни. Місце установки позначається значком, який свідчить про те, що це пристосування для людей з інвалідністю.  Краще, якщо кнопку можна буде побачити з вікна або в домофон. Обов’язково дотримуються вимоги електробезпеки і освітленості.

            Установка кнопки виклику повинна враховувати такі моменти:

  • не повинно бути перешкод для під’їзду до кнопки;
  • місце яке вибирається, добре проглядається з вікон будівлі;
  • обов’язкове позначення кнопки значком для інвалідів.

     Враховуючи вищенаведене, відділ ЖКГТБ Миколаївської селищної ради просить Вас взяти на особистий контроль  вжиття заходів щодо обов’язкового дотримання вимог ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд».

 

 

 

 

Начальник відділу

ЖКГ ТБ МСР                                                                                О. Темченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора