A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Про лікування в госпіталі

Дата: 09.10.2019 08:51
Кількість переглядів: 725

 

Адміністрація комунального закладу Сумської обласної ради «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» повідомляє Вас про категорії осіб, які можуть бути проліковані на базі закладу.

Направленню до комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» підлягають особи з числа інвалідів та учасників війни, учасників бойових дій (у тому числі антитерористичної операції) та осіб, прирівняних до них за пільгами, які потребують планового та реабілітаційного лікування, а також «діти війни», які мають інвалідність, при наявності вільних місць.

У структурі закладу неврологічне відділення на 60 ліжок, два терапевтичних (на 40 та 25 ліжок, одне в м. Шостка), кардіологічне на 45 та хірургічне відділення на 55 ліжок. З 2005 року працює відділення анестезіології та інтенсивної терапії на 6 ліжок для лікування пацієнтів у ранньому післяопераційному періоді та пацієнтів з гострим порушенням життєвих функцій. У закладі функціонують фізіотерапевтичне і поліклінічне відділення з діагностичними кабінетами (ультразвукової діагностики, ендоскопічному та  рентгенологічному, клініко-діагностичній лабораторії).

У поліклінічному відділенні проводять прийом лікарі: невропатолог, терапевт, хірург, офтальмолог, отоларинголог, стоматолог-ортопед, психотерапевт, нарколог, уролог.

Психологічну реабілітацію та консультування демобілізованих і діючих учасників бойових дій, інвалідів війни здійснюють два медичних психологи, які працюють у поліклінічному відділенні. Також надається психологічна допомога членам сімей учасників АТО. 

У закладі організовано 4-х разове збалансоване дієтичне харчування.

 

 

Лікування вищезазначених категорії осіб здійснюється повністю за бюджетні кошти, за направленнями сімейними лікарями, лікарями-терапевтами  територіальних центрів первинної медико-санітарної допомоги, при наявності наступних захворювань:

Неврологічне відділення

         Судинні захворювання головного мозку, віддалені травматичні ураження нервової системи, хронічні прогресуючі захворювання нервової системи, наслідки запальних захворювань нервової системи, захворювання периферичної нервової системи, залишкові явища інсульту й інших органічних уражень мозку, минущі порушення мозкового кровообігу, граничні (непсихотичні) психічні розлади на етапі компенсації.

Терапевтичне відділення:

         Захворювання органів дихання, органів шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, нирок, ендокринної системи, щитоподібної залози, сполучної тканини.

         Кардіологічне відділення:

Захворювання серцево-судинної системи, реабілітаційне лікування після перенесеного гострого інфаркту міокарда та оперативних лікувань на серці, серцева недостатність, нейроциркуляторна дистонія.

Хірургічне відділення:

Захворювання шлунково-кишкового тракту, судинна патологія, урологічна патологія, захворювання кістково-м'язової системи.

 

Протипоказами для госпіталізації є:

Гострий коронарний синдром. Серцева недостатність ІІІ ст. ф.кл. ІV. Інфекційні та венеричні хвороби, активний туберкульоз. Психози, епілепсія з вираженими розладами особистості та частотою судом більше 1 разу на місяць, наркоманія, хронічний алкоголізм, інші психічні розлади, що потребують лікування в спеціалізованому психіатричному закладі. Злоякісні онкологічні захворювання в термінальній стадії. Рецидивуючі тромбоемболічні ускладнення. Хвороби з порушенням функції тазових органів. Хворі, які потребують постійного стороннього догляду; хворі, які потребують перебування в умовах хоспісів.

 

                При відсутності виділених госпіталем направлень на лікування, госпіталізація здійснюється за виписками з медичних карт амбулаторних або стаціонарних хворих, при наявності обстеження на туберкульоз методом флюорографії.

При наявності показів пацієнти закладу скеровуються на дослідження, що проводяться на базі Сумського обласного діагностичного центру, консультації лікарів Сумської обласної клінічної лікарні та інших обласних лікувальних закладів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора