A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

«Нова сторінка співпраці служби зайнятості з ОТГ Сумщини спрямована на соціальну підтримку громадян», - Володимир Підлісний

Дата: 03.10.2019 10:06
Кількість переглядів: 14821

 

У вересні цього року вперше в Україні в с. Боромля Тростянецького району на базі місцевої об’єднаної територіальної громади стартувало навчання групи працівників, які опікуються напрямом «Соціальна робота та супровід в об’єднаних територіальних громадах» за кошти, передбачені в обласному бюджеті на навчання працездатного населення сільської місцевості.

- Зобов’язаний підкреслити, що ця подія неординарна. Що несе децентралізація для сфери зайнятості? Як створення об’єднаних територіальних громад впливає на місцевий ринок праці? Ці та інші питання постійно перебувають у фокусі нашої уваги, - говорить директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. – Процеси, які відбуваються у сільській місцевості, змушують нас приймати кардинальні рішення. Саме тому на базі Державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» - у єдиному в Україні навчальному закладі - менше року тому ми створили Центр сприяння розвитку об`єднаних територіальних громад державної служби зайнятості. Мета - сприяння реформі децентралізації в Україні, розширення можливостей місцевих громад, підвищення ефективності та результативності роботи громади, забезпечити на місцях усі потреби населення.

На думку В. Підлісного, співпраця служби зайнятості з ОТГ повинна бути направлена на соціальну підтримку громадян - супровід учасників АТО, осіб з інвалідністю, людей літнього віку, надання населенню профорієнтаційних послуг та можливості підвищувати рівень професійної компетенції, як у навчальних установах, так і у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Найближчим часом подібним навчанням, крім Боромлянської ОТГ, будуть охоплені територіальні громади Краснопільського, Шосткинського, Ямпільського, Серединобудського та Глухівського районів. 

За словами очільника служби зайнятості області, Сумщина – єдиний в Україні регіон, де з обласного бюджету цього року виділені кошти в сумі 1 млн грн для навчання працездатного населення сільської місцевості з питань розвитку сільських територій та агропромислового виробництва під час реалізації Програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 року за напрямом «Навчання працездатного населення сільської місцевості».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора