A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Інформація щодо технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку

Дата: 19.08.2019 16:07
Кількість переглядів: 876

Акціонерне Товариство «Оператор газорозподільної системи «Сумигаз» повідомляє, що у зв'язку з набранням чинності наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 10.05.2018 р. 250, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.05.2018 р. за 646/32098, яким визнано таким, що втратив чинність наказ Державної акціонерної холдингової компанії «Укргаз» від 30.07.1997 р. 35 «Про затвердження Положення про порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення». Товариство припиняє виконання зазначених робіт та інформує про перехід на обслуговування газових мереж за договорами на умовах вільного ринку.

Відповідно до Закону України «Про ринок природного газу», Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 30.09.2015 2494, що зареєстрована в Міністерстві юстиції України 06.11.2015 р. за №1379/27824 зі змінами, Правил безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 285 від 15.05.2015 р. та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08.06.2015 р. за 674/27119 (далі-Правила) на власника (співвласників багатоквартирного житлового будинку) покладено обов'язок щодо належного утримання майна, в тому числі внутрішньобудинкових газових мереж.

Технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку здійснюється на умовах договору, укладеного між співвласниками/особою, уповноваженою на це співвласниками, і суб'єктом, що має право на виконання таких робіт.

Відповідно до вимог Правил, у випадку незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку розподіл природного газу припиняється.

 

Миколаївською селищною радою буде проведено організаційні заходи щодо забезпечення належного технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж побутовим споживачам, насамперед, в багатоквартирному житловому фонді, а саме: надання переліку адрес багатоквартирних будинків для формування актів балансового розмежування і подальшого підписання їх представниками вищевказаних будинків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора