A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Відділ ЖКГТБ Миколаївської селищної ради - про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку

Дата: 22.05.2019 10:10
Кількість переглядів: 718

      До уваги мешканців багатоквартирних будинків!

Доводимо до відома всіх співвласників багатоквартирних будинків, що з 01.07.2015 набрав чинності Закон України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку”, у зв’язку з чим мешканцям багатоквартирних будинків необхідно обрати управителя або створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку – ОСББ.

Згідно п. 5 ст. 13 зазначеного Закону, у разі якщо співвласники багатоквартирних будинків не створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку та не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом селищної ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок

Також нагадуємо, що Законом передбачається можливість для співвласників багатоквартирних будинків обрати одну з двох форм управління будинком:

- За рішенням співвласників всі функції з управління будинком передаються об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку (або асоціації ОСББ).

- Передача всіх або частини функцій з управління багатоквартирним будинком управителю.

Управителем багатоквартирного будинку, згідно ст.1 Закону, може бути тільки фізична особа-підприємець або юридична особа – суб’єкт підприємницької діяльності, яка за договором зі співвласниками забезпечує належне утримання  та ремонт спільного майна багатоквартирного будинку і прибудинкової території та належні умови проживання і задоволення господарсько-побутових потреб.

Якщо в багатоквартирному будинку співвласники створили ОСББ, проведення зборів співвласників та прийняття відповідних рішень здійснюється згідно із Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку».

Якщо співвласники багатоквартирного будинку виявили бажання передати всі або частину функцій з управління багатоквартирним будинком управителю, їм необхідно провести збори співвласників будинку, на яких  треба прийняти рішення з управління будинком в порядку, передбаченому  ст. 10 Закону.

За результатами зборів складається протокол зборів співвласників не менш як у двох примірниках.

Важливо зазначити, що завдяки цьому Закону, власники квартир та нежитлових приміщень самостійно управлятимуть своїм будинком, обиратимуть управителя, обслуговуючу або управляючу компанію, контролювати витрати на утримання і обслуговування будинку.

Більш детальну інформацію Ви можете дізнатися в файлі, що додається - завантажити

З повагою Відділ ЖКГТБ Миколаївської селищної ради!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора