A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

ПРОЕКТ «Я МАЮ ПРАВО!» ВЧИТЬ ПРОТИСТОЯТИ БУЛІНГУ ШКОЛЯРІВ САМИХ ВІДДАЛЕНИХ РАЙОНІВ СУМЩИНИ

Дата: 02.05.2019 17:03
Кількість переглядів: 734

 

 

Динамічністю та пізнавальністю відзначився цикл заходів, підготовлений в межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівцями юстиції Сумщини, які відвідали найвіддаленіші райони області задля обізнаності школярів щодо протидії такому ганебному явищу як булінг.

Так, правники з урахуванням вікових особливостей та в ігровій формі провели правові уроки, долучивши до заходів майже всіх учнів сільських шкіл Конотопського району. Під час таких зустрічей молоде покоління не тільки дізналося, що таке булінг та розглянуло види цькувань, але й довідалося про відповідальність, передбачену за випадки дитячої агресії. Окремо дітям повідомили до кого треба звертатися в разі, коли дитина стала учасником або свідком цькування.  

З передбаченими чинним законодавством покараннями юристи ознайомили і учителів і адміністрації сільських навчальних закладів. До речі, за приховання випадків булінгу на керівників шкіл чекає штраф на суму від 850 до 1700 гривень або виправні роботи на строк до 1 місяця з відрахуванням до 20 % заробітку.

Відверті питання, позитивні відгуки й запрошення на майбутні зустрічі вкотре довели необхідність таких заходів, а також стали приємним бонусом для спеціалістів юстиції.

Тож, відтепер школярі навіть самих віддалених районів Сумщини знають, що булінг – це не круто!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора