A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

ЗНАЮ – ДІЮ: ПІД ТАКИМ ГАСЛОМ ПРОЙШОВ ЦИКЛ ЗУСТРІЧЕЙ ФАХІВЦІВ ЮСТИЦІЇ ЗІ СТУДЕНТАМИ

Дата: 17.04.2019 15:32
Кількість переглядів: 770

 

Незабаром, 21 квітня 2019 року, в країні відбудеться повторне голосування на чергових президентських виборах. Реалізуючи під час ІІ туру своє виборче право, громадяни робитимуть не тільки свідомий крок до свого майбутнього, а й внесок у побудову міцної правової держави.

Впроваджуючи всеукраїнську правопросвітницьку кампанію «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!», фахівці юстиції роз’яснюють громадян їх виборчі права та особливості виборчих процедур. Велику увагу в питанні обізнаності виборців правники приділяють молоді, яка вже має певний досвід, адже голосувала під час І туру виборів, однак все ж таке має ще прогалини в цьому питанні.

Так, юристи провели цикл заходів з зазначеної теми для студентів професійно-технічних училищ міста Суми. В ході зустрічей фахівці юстиції поглиблено розкрили базові кроки виборця, до яких відносяться:

  1. Перевірка себе у реєстрі (онлайн на сайті DRV.GOV.UA або з 13 квітня на виборчій дільниці).
  2. Підготовка (змінити місце голосування,  якщо є намір голосувати не за місцем реєстрації).
  3. Голосування (21 квітня з 08:00 до 20:00).
  4. Контроль (якщо порушення – звернутися до голови виборчої комісії, офіційних спостерігачів, поліції).

Варто зазначити, що цикл заходів мав успіх, про що свідчила зацікавленість присутніх в обговореннях, безліч питань, які лунали від студентів, та позитивні відгуки молодих виборців. 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора