A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Відзначили Всесвітній День Здоров’я

Дата: 10.04.2019 12:05
Кількість переглядів: 796

Фото без опису

«Здоров'я — мудрих гонорар»
П.Ж. Беранже

У нашій суспільній свідомості витає одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я - решта все, додасться», - так звучить це багатовікове спостереження.

7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров'я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я. З'явившись в 1948 році, ця організація об'єднала у своїх рядах представників 191 держави світу.

Перше святкування Всесвітнього дня здоров'я відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була  пропаганда здорового способу життя.

Увага до  здоров’я наших дітей та способу їх життя - є основною метою проведених  спортивних заходів для молоді Миколаївської селищної ради.  На базі Миколаївської СШ I-III ступенів відбулися змагання з настільного тенісу, дартсу та міні-футболу, в яких прийняли участь всі бажаючі діти різних вікових категорій.

Розпочалося спортивне свято 5 квітня змаганнями з настільного тенісу та дартсу.  Дуже видовищними виявилися змагання з настільного тенісу серед юнаків. Юні спортсмени подарували глядачам цікаві та безкомпромісні матчі. Перемогу в змаганнях здобув Максим Зіль, другим був Тимофій Охріменко і третє місце посів Єгор Дерконос.

Не менш цікавими виявилися змагання з дартсу, окрім юнаків  до участі у змаганнях долучилися і дівчата. Прийшла, побачила, перемогла- саме так можна декільками словами описати перемогу у змаганнях юної спортсменки  Карини Гокової з переконливим результатом.

Загалом учасники, а їх цього разу було 18 чоловік, вирізнялися доволі таки влучними кидками по мішені. Щоб виявити призерів потрібно було проводити  організаторам змагань додаткові раунди. За їхніми результатами друге місце посів Тарас Іваньков, третім був Олексій Куліченко.

Переможці та призери змагань з дартсу та настільного тенісу отримали грамоти та медалі.

Продовжилися змагання у неділю 7 квітня міні-футбольними баталіями  серед юнаків. Участь приймали чотири команди: «Олімпік» (Калинівка),

команда «Заводяни» ( район цукрового заводу) та команди капітанів Дениса Базіля ( вулиці Абрикосава та Паркова) та Ярослава Гончаренка (мікрорайон та вулиця Гончаренка).  Матчі виявилися цікавими , напруга тримала вболівальників до останніх хвилин. До фіналу пробилися команди капітанів Д.Базіля та Я.Гончаренка, відповідно «Олімпік» та «Заводяни» боролися за бронзу.  І тут вже розпочалося справжнє спортивне видовище для вболівальників. Спочатку команди «Олімпік» та «Заводяни» продемонстрували непоступливість та бажання до перемоги. Основний час завершився з рахунком 1:1. Долю бронзових нагород вирішувала серія 6-метрових ударів, де точнішими на один удар виявилися гравці з Калинівки.

Фінал за перебігом подій перевершив всі сподівання вболівальників та організаторів, подарувавши справжнє спортивне свято з позитивними  емоціями юних гравців та спортивною драмою.  

Команда капітана Я.Гончаренка,поступаючись по ходу зустрічі з рахунком 0:2 зуміла вирівняти гру  та повести з рахунком 3:2, але на останніх секундах  зустрічі капітан суперників Д.Базіль зрівнює рахунок.  Основний час завершився з рахунком 3:3.  Все вирішили 6-метрові післяматчеві удари, краще які виконали гравці команди Д.Базіля та здобули таку важку і від цього ще ціннішу та важливу перемогу.

Переможці футбольного турніру – команда капітана Д.Базіля отримали грамоти та медалі, призери змагань – команда Я.Гончаренка та «Олімпік» були нагороджені грамотами.

Кращими в своїх амплуа на думку організаторів  футбольних змагань були: кращий гравець –Ярослав Зіль, кращий нападник- Олег Басала ( 5 мячів), кращий воротар- Богдан Роденко.


Часто наш вдалий чи невдалий день залежить від того, з яким настроєм ми прокидаємося вранці. Після таких спортивних подій напередодні та в день «Всесвітнього дня здоровя » сподіваємося у всіх учасників та вболівальників ще довго буде позитивний настрій.  Тому, слідкуйте за спортивними подіями громади, активно займайтеся спортом і не забувайте про здоров'я!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора