A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Народне гуляння у Товсті

Дата: 22.02.2019 10:59
Кількість переглядів: 1001

Фото без опису

         Віддаючи данину народним традиціям, в останні вихідні зими, жителі Миколаївської громади Білопільського району  провели холодну пору року і зустріли весну.

         23 лютого на території  Товстянського старостату відбулося народне гуляння «Зиму проводжаємо, весну зустрічаємо!»,   в якому взяли участь всі вісім старостатів, що увійшли до складу Миколаївської селищної ради.

         Ще до початку святкування на місцевому стадіоні розмістились святково вбрані курені, а у повітрі відчувався смак козацького кулішу, юшки, млинців та шашликів, якими пригощались мешканці села та гості свята.

         Всіх присутніх на святковому гулянні вітали голова громади Іван Ігнатьєв, депутат обласної ради Едуард Пінчук, начальник відділу культури і туризму Лариса Зарко та виконуючі обовязки старост.

         Найкращі колективи художньої самодіяльності селищної ради забезпечили святковий настрій під час народного гуляння, серед них- народний хоровий колектив «Любисток», народний інструментальний  ансамбль  народної музики «Веселі музики», народний театр «Перевесло» Миколаївського селищного будинку культури, народний вокальний жіночий ансамбль «Горлиця» Марківського сільського будинку культури, а також солісти і колективи всіх клубних закладів культури громади.

          Не залишили байдужих на святі спортивні розваги для дітей та дорослих, змагання з армреслінгу  показали, що жінки на селі не слабкіші від чоловіків, а підняття гирі довело – не перевелись козаки у  громаді.                            Невід'ємною частиною свята були катання на конях і не обійшлося  без традиційного спалення опудала Зими, під час театралізованого дійства, яке представили учасники дитячого драматичного гуртка «Казка» Миколаївського селищного будинку культури.

          Це народне свято стало символічним прощанням з усіма проблемами та життєвими негараздами, які разом із попелом спаленого опудала Зими розвіялись вітром, звільняючи простір для світла, тепла і добра.

         Свято відбулося за сприяння директора ТОВ «Укртепло» Бобирєвої Ірини Сергіївни та приватного підприємця Чипульського Леоніда Леонідовича, яким Миколаївська громада висловлює щиру подяку.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора