A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Комерційна пропозиція по ліквідації стихійних звалищ, сортуванню, вивезенню та переробці ТПВ

Дата: 18.12.2018 11:14
Кількість переглядів: 1160

В Україні як у всьому світі гостро стоїть проблема накопичення, зберігання та утилізація сміття. На сьогоднішній день на території України по різним даним накопичено на звалищах близько 13 млн. тн. сміття, але найбільш гостро ця проблема торкається невеликих міст, селищ та ОТГ.

З 1 січня 2018 року українців зобов'язали сортувати все сміття за видами відходів. Окремо потрібно буде викидати сміття, придатний для переробки і повторного використання, окремо - який годиться тільки для утилізації. Ось тільки за фактом сміття в Україні з Нового року ніхто сортувати не почала.

Чому раптом взялися за відходи?
Новина про те, що з 1 січня доведеться сортувати сміття, приголомшила днями багатьох українців. Але насправді, хоч про це вже більшість людей забуло, про роздільний збір сміття в Україні заговорили ще п'ять років тому. У 2012 році, коли Україна вже готувалася до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, така норма була внесена до Закону України "Про відходи". Так Україна привела закон у відповідність з двома директивами ЄС - №1999 / 31 / EC і №2008 / 98 / EC, що регулює поводження з сміттям в країнах Європи. Стаття 32 говорить, що в Україні з 1 січня 2018 року заборонено захоронення на полігонах неперероблених (необроблених) побутових відходів. Ось тільки ні цей, ні будь-якої іншої існуючий закон не описує перелік і послідовність операцій зі сміттям. В Україні так і не прийняли відповідні регламентні документи по сортуванню, хоча в Раді за останні чотири роки зареєстровано близько двох десятків профільних пропозицій.
Тобто, закон про те, що сміття сортувати треба - є. А як це робити на практиці - ніхто не знає.
Не дивно, що за фактом до виконання закону в Україні з Нового року ніхто і не приступав.
  
Як повинно виглядати сортування сміття?
У теорії, все сміття з 1 січня 2018 року в Україні перед тим, як потрапити на полігон, повинен проходити строгий кастинг. Спочатку його потрібно впорядкувати за видами матеріалів (пластик, папір, скло, органіка і т.п.). Потім відходи розділять на безпечні (які потраплять на полігони), небезпечні для поховання або придатні для повторного використання. Перші - безпечні - просто відвезуть на полігони. З двома іншими - складніше. Небезпечний сміття відправлять на переробку (обробку), щоб знешкодити його і транспортувати в спеціальні місця для зберігання. А відходи, придатні для повторного використання, перероблять на щось інше - відповідно до технологій підприємства. При цьому на звичайні смітники не повинні потрапляти відходи, які розкладаються біологічним шляхом (норма Директиви: 1999/31 / EC).
Чи будуть штрафувати?
Незважаючи на те, що інфраструктура України зараз явно не готова до впровадження роздільного збору відходів, за викид несортоване сміття українців погрожують штрафувати.
Так, поховання неперероблених побутових відходів тягне за собою штраф від 340 до 1360 грн, а для громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від 850 до 1700 грн.
За повторне порушення закону протягом року - штраф від 1360 до 1700 грн, для підприємців - до 3400 грн. Ці гроші повинні поповнювати районні бюджети.
Деякі міста України вже почали сортування сміття аби уникнути можливих штрафів.
Ми маємо на меті допомогти Вам налагодити сортування ТПВ та змінити ситуацію на краще з так званими «стихійними звалищами». 

 

ТОВ «НВП»УКРІНВЕСТБУД»                                                                                                           О.О.Моісеєв

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора