Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Інформація ДПСС

Що потрібно знати власникам домашніх улюбленців, які збираються виїжджати за межі митної території України

Для багатьох людей домашні улюбленці є членами родини, тож коли немає можливості залишити їх на догляд іншим людям – виникає потреба подорожувати з ними. Поїздка за кордон з домашнім улюбленцем пройде легко, якщо заздалегідь підготувати необхідні документи та забезпечити пухнастому комфортні умови.

14:08:55 17.03.2023

Щодо скасування попередніх спрощених умов для некомерційного переміщення домашніх тварин ( собак, котів, тхорів) до Республіки Польщі

Сумське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області  на численні звернення громадян інформує, що згідно офіційної інформації заступника Головного ветеринарного інспектора Ветеринарного інспекторату Республіки Польща (лист від 06.03.2023 №BG.700.18/2023 3) починаючи з 27.03.2023 скасовуються попередні спрощені умови для некомерційного переміщання домашніх тварин (собак, котів, тхорів) з території України до Республіки Польщі.

12:10:34 15.03.2023

Рекомендації Держпродспоживслужби щодо недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь під час весняної повені та паводків

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ ! В умовах пропуску льодоходу, весняної повені, паводків можливі підтоплення Ваших помешкань, сільськогосподарських угідь, гноєсховищ, сміттєзвалищ, інших потенційно небезпечних об’єктів. У зв’язку з цим зростає ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб, харчових отруєнь. Аби вберегтися від небезпечних наслідків рекомендуємо дотримуватись наступних правил:

11:22:42 16.01.2023

Ламінувати документи чи ні?

Все частіше до нас звертаються громадяни, які цікавляться тим чи можна ламінувати документи. У законодавстві України відсутня пряма заборона ламінувати документи. Разом із тим, чимало послуг і процедур вимагають пред’явлення саме оригіналів документів. Що ж таке ламінування Ламінування чи ламінація — процес нанесення на поліграфічну продукцію прозорої плівки. Основним завданням та метою ламінування є захист готової друкованої продукції від впливу зовнішніх факторів та значне продовження терміну її експлуатації. Однак, у разі ламінування документів - ідентифікація справжності печаток та підписів утруднюється або стає неможливою.

08:33:53 16.01.2023

Вимоги до роздрібної торгівлі пестицидами та агрохімікатами

Пестициди- токсичні речовини, їх сполуки або суміш речовин хімічного чи біологічного походження, призначені для знищення, регуляції та припинення розвитку шкідливих організмів, внаслідок діяльності яких вражаються рослини, тварини, люди і завдається шкоди матеріальним цінностям.

12:29:39 09.01.2023

Протруювання насіння - перший етап захисту рослин

Сьогодні вже про доцільність чи недоцільність протруювання насіння перед сівбою ніхто не сперечається. Фахівці запевняють, що протруювання – це перший і дуже важливий етап захисту сільськогосподарських культур від шкідників та хвороб, який дає змогу зберегти від третини до половини усього врожаю. Чи захочуть аграрії ризикувати третиною свого врожаю через сумнівну економію на протруйнику? Навряд чи. Але щоб ефективність протруювання була максимальною, а насіння при цьому не отримувало зайвий стрес через фітотоксичний вплив самого протруйника, варто прискіпливо обирати препарати.   

12:21:36 09.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора