Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Безоплатна правова допомога

Про одноразову грошову допомогу за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії російської федерації проти України

1 травня 2023 року набув чиності Закон України «Про одноразову грошову допомогу за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії російської федерації проти України». Даний закон передбачає, що працівники об’єктів критичної інфраструктури, держслужбовці та посадовці місцевого самоврядування, які отримали шкоду внаслідок агресії рф, можуть отримати одноразову грошову допомогу.

09:47:43 09.05.2023

Мобінг на роботі

В Україні все частіше можна почути про випадки мобінгу на роботі, або ж цькування працівника з боку його колег, підлеглих або керівництва, яке вчиняється з метою приниження гідності співробітника. Донедавна це питання замовчувалося та не виносилося на публіку, але 1 грудня 2022 року Верховна Рада України прийняла закон №5749  про мобінг, який передбачає відповідальність за цькування і приниження на роботі.

14:11:49 19.04.2023

Підстави для відстрочки від мобілізації

Нормативно-правовим актом, що регулює питання мобілізації, підстав для відстрочки від призову під час мобілізації є Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Переглянути та ознайомитись із змістом закону можна за покликанням:

15:44:12 03.04.2023

Оподаткування в умовах воєнного стану

3 березня 2022 депутати ВРУ прийняли законопроєкт №7125. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану». Президент його підписав 4 березня, а 7 березня він опублікований в "Голосі України".

10:13:46 30.03.2023

«Обмежено придатний» напевно, за останній рік кожен громадянин хоча б чув про існування даного поняття, однак як показує практика не всі ще розуміють, що вона означає.

Тож, розвінчуємо перший міф обмежена придатність - це не підстава доя перетину державного кордону, навіть з формулюванням у військовому квитку: знятий з обліку; непридатний у мирний час ; обмежено придатний у військовий час. Знятий з військового обліку не тотожний виключений з військового обліку! І це важливо, запам’ятайте або запишіть.

15:39:26 09.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора