A A A K K K
для людей із порушенням зору
Миколаївська громада
Сумська область, Сумський район

Обласна служба зайнятості: навчатися ніколи не пізно

Дата: 23.10.2020 10:45
Кількість переглядів: 585

Сумський центр професійно-технічної освіти - один із одинадцяти подібних центрів в Україні, що здійснює професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації дорослого населення.

Цими днями Сумському ЦПТО ДСЗ виповнюється 10 років. Центр веде підготовку за 12 робітничими професіями та за 60 напрямами, де слухачі отримують уміння і навички, підвищують кваліфікаціїоператора котельні, машиніста (кочегара) котельні, манікюрника, перукаря-модельєра, продавця продовольчих та непродовольчих товарів, зварника пластмас, педикюрника, електромонтера з ремонту і обслуговування електроустаткування, бджоляра, електрогазозварника, кухаря тощо.

- Навчання здійснюється із застосуванням сучасної матеріально-технічної бази навчального закладу, яка є найкращою в області та постійно удосконалюється, - говорить директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. - Практикуємо застосування дуальної форми навчання та елементів дистанційного навчання.

За словами посадовця, протягом існування закладуу ньому навчалося більше 35 тис. безробітних Сумської, Чернігівської, Вінницької, Полтавської, Харківської, Житомирської, Луганської, Черкаської областей, із них за робітничими професіями - більше 1000 осіб. Торік навчалося 6522 особи,у січні-вересніцього року – 5202.

Протягом серпня-жовтня 2020 року пройшли щорічну перевірку знань оператори котельні та машиністи (кочегари) котельні. Організовано навчання та здачу іспитів із залученням фахівців Управління Держпраці у Сумській області (допуск до робіт з підвищеною небезпекою) для 1400 осіб Сумської, 450 - Чернігівської, 150 - Вінницької областей.

На базі навчального відділення в с. Хоружівка Недригайлівського району успішно діє перший в Україні Центр сприяння розвитку ОТГслужби зайнятості, де розвиваються бджільництво, садівництво, зелений туризм, навчання фахівців ОТГ, селищних та сільських рад.

Обласний центр зайнятості та центр професійно-технічної освіти постійно організовують навчання для фахівців органів держвлади, місцевого самоврядування, установ, представники яких мешкають у селі, беруть участь у житті громад, залучаються до вирішення питань соціально-побутового обслуговування, енергоефективності та запровадження енергозберігаючих технологій, самозайнятості та підприємництва, розвитку сільських територій.

Навчання проходитьна базі навчальних приміщень Сумського центру ПТО та місцевих рад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора